Column Expeditie Robinson : Wie haalt de finale?

Column Expeditie Robinson : Wie haalt de finale?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De aflevering van vanavond bestond eigenlijk uit 2 delen. Als eerste het rustige afvallers eiland waar de ultieme harmonie heerst tussen de eerste afvaller boerin Bertie en de dominantste man uit deze serie van Expeditie Robinson Jayjay.

Het tweede deel bestaat uit Thomas, Dio, Koos, Anna, Suzanne en Jessie. En dit 6tal kreeg de meest gevreesde Robinson klassieker letterlijk voor hun kiezen, de eetproef. De proef waarin fysieke kracht absoluut geen rol speelt. Het draait alleen om wat tussen de oren zit. En de beloning was groot, er waren veel munten te verdienen waarvoor op winnaarseiland eten gekocht kan worden.

Wie van de overgebleven kandidaten maakt kans op de finale. Op afvallerseiland zijn nog 2 deelnemers aanwezig, boerin Bertie die zich in de eerste aflevering van dit seizoen al makkelijk weg liet stemmen en die nu aangeeft het zwaar te hebben omdat ze alles op het eiland al gezien en gedaan heeft. Mochten zij en Jayjay het in een laatste gevecht uit moeten maken verwacht ik dat Jayjay wint, hij heeft een winnaarsmentaliteit en heeft al meerdere andere deelnemers verslagen in de afvalproef op dit eiland.

Van de andere deelnemers die aan de eetproef begonnen valt Suzanne al snel en vrij gemakkelijk af. Ook mentaal scoort ze nu weer niet hoog. Blijven bij de vrouwen Jessie en Anna over. Jessie die mij verraste door haar volhouden tijdens deze eetproef. Als Thomas niet volledig in het bijzijn van iedereen over zijn nek was gegaan, waar Jessie duidelijk niet tegen kon, had ze misschien nog wel iemand anders ook verslagen. Annableek in ieder geval nu de sterkste van de vrouwen, ze verloor eigenlijk alleen op de snelheid waarmee ze de gore hapjes wegslikte, niet omdat ze het niet at, opgaf of over moest geven. Anna die overigens door dit hele seizoen laat zien dat ze slim genoeg is om ver te komen.

Bij de mannen toonden alle drie dat ze ver wilden gaan om te winnen. ?Uiteindelijk bleek Koos de zwaksteen viel hij af waardoor Thomas, ”ik kots me even leeg en ga daarna weer vrolijk verder” Dekker en Dio mochten bepalen wie er won. Een strijd die Dio in mijn ogen met overtuiging won.

Koos werd uiteindelijk weggestemd met de meeste stemmen uit de laatste 2 eilandraden waarop hij de trip naar afvallerseiland weigerde.

Dus op afvallerseiland gaat Jayjay door naar de halve finale. Suzanne wordt waarschijnlijk als volgende weggestemd en mocht ze naar afvallerseiland gaan zie ik haar niet winnen van Jayjay. En ook Jessie zal snel sneuvelen tenzij ze een verassing uit haar hoge hoed weet te toveren door Anna over  te halen toch op een van de mannen te stemmen (wat dan Dio wordt)

Blijven over Anna, Dio en Thomas. Anna die aan Thomas beloofd heeft niet op hem te stemmen, wat verwacht ik zwaarder weegt dan haar belofte aan Dio. Thomas en Dio willen samen verder met Anna, maar zullen waarschijnlijk Anna dumpen als er geen andere deelnemer meer is die ze weg kunnen stemmen. Dus zullen zij de halve finale ook wel gaan halen.

Het enige dat nog roet in het eten kan gooien is het winnen van een proef door een van de deelnemers die waarschijnlijk het veld moeten ruimen op weg naar de halve finale, zoals Suzanne, Jessie of Anna.

Als ik de kansen in percentages uit zou drukken dan wordt het op afvallerseiland: Jayjay 90% en Bertie 10% Van de andere deelnemers geef ik Suzanne 0%, Jessie 10% Anna 20%, Dio 30% en Thomas 40%.  Wordt het dan eindelijk na meerdere seizoenen waarin een vrouw won dit keer het jaar van de mannen?

Bekijk Expeditie Robinson op TVblik.nl/expeditie-robinson