Showbizznetwork weekoverzicht - week 38 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 38 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk

In week 38 werd bekend dat dj’s Giel Beelen en Timur Perlin vertrekken bij radiozender 3FM, Chantal Janzen en Wendy van Dijk samen een trouwprogramma gaan maken en Jim Bakkum voor FOX de zoektocht naar een nieuwe Nederlandstalige popgroep gaat presenteren.

Daarnaast waren in de 38ste week ook de succesvolle MTV-serie Ridiculousness, de online universiteit De Universiteit van Nederland en realityster Michella Kox in het nieuws. Lees het belangrijkste nieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!

Giel Beelen én Timur Perlin weg bij 3FM

Giel Beelen heeft afgelopen maandag in zijn ochtendshow bevestigt dat hij wil stoppen met zijn ochtendshow op 3FM. De Telegraaf meldde vorige week zaterdag al dat Beelen volgens ingewijden na twaalf jaar zou stoppen met zijn ochtendprogramma GIEL op radiozender NPO 3FM.

Vervolgens meldde De Telegraaf afgelopen woensdag dat ook Timur Perlin volgens ingewijden zou vertrekken bij 3FM. Later op de dag bevestigde Timur dat hij ook stopt met zijn radioprogramma. Perlin presenteert momenteel samen met Rámon Verkoeijen elke werkdag Superradio.

Chantal en Wendy maken trouwprogramma

Chantal Janzen en Wendy van Dijk gaan samen een programma maken voor RTL4. In Janzen & Van Dijk, voor al uw bruiloften en partijen, dat vanaf voorjaar 2017 te zien is, draait het om kinderen die het hoog tijd vinden dat hun ouders trouwen en hen een prachtig huwelijksfeest gunnen.

De twee RTL4-sterren toeren met hun eigen bus door het land om de toekomstige bruidsparen te verrassen met de wens van hun kinderen. Vervolgens gaat de firma Janzen & Van Dijk op creatieve wijze aan de slag om te helpen bij de voorbereidingen van hun toekomstige huwelijk.

Ferry Doedens wordt stand-up comedian

Ferry Doedens en Frank Evenblij doen mee aan het nieuwe programma Celebrity Stand-Up, waarin twaalf bekende Nederlanders en Vlamingen stand-up comedians worden. Ook Tofik Dibi, Jelka van Houten, Tony Star, en Christophe Haddad betreden de arena van presentator Martijn Koning.

Niet iedereen kan stand-uppen, maar deze zes bekende Nederlanders durven de uitdaging aan te gaan. De BN’ers krijgen hulp van de schrijvers van het Correspondents’ Dinner met minister-president Mark Ruttes om een weergaloze performance neer te gaan zetten voor een live publiek.

Jim Bakkum wordt zenderstem en presentator bij FOX

Jim Bakkum gaat voor FOX een nieuwe talentenjacht presenteren waarin wordt gezocht naar een nieuwe Nederlandstalige popgroep. FOX zoekt samen met de Vlaamse televisiezender VTM voor de nieuwe talentenjacht, die begin 2017 op de buis komt, mannelijk zangtalent vanaf 18 jaar.

Jim presenteert de nieuwe show samen met de Vlaamse Niels Destadsbader en Laura Tesoro. De Nederlandse presentator gaat daarnaast vanaf oktober ook aan de slag als zenderstem van FOX en presenteert in 2016 ook al een aantal andere evenementen en lokale producties op FOX.

En dan ook nog dit..

Afgelopen week werd ook bekend dat MTV met een lokale editie van de succesvolle serie Ridiculousness komt, De Universiteit van Nederland colleges gaat maken voor NPO 3 en RTL XL na het na het succes van Dave Het Huis Uit met een nieuwe realityserie met Michella Kox komt.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl ook kritische recensies, bijzondere reportages en de leukste rubrieken.