Dance Dance Dance: It's Britney B*tch!

Dance Dance Dance: It's Britney B*tch!

Geschreven door Sebastiaan Boers

De dansstrijd is weer in volle gang. Nog maar vier danskoppels zijn in de strijd voor de hoofdprijs. Vorige week werd er afscheid genomen van Jeroen van der Boom en zijn vrouw Dany. Zij hadden de laagste score en moesten het podium verlaten. De punten die de andere vier koppels zijn op nul gezet. Iedereen heeft nu maar één ding voor ogen: de halve finale halen.

De avond werd geopend door Antje en Romy Monteiro. Zij kregen de opdracht om te dansen op het nummer van Will. I. Am en Britney Spears, Scream & Shout. Maar tijdens de oefeningen had Antje het zwaar. Het zag er alles behalve goed uit. Zou Antje nog wel in staat zijn om te kunnen dansen?

Na overleg met haar dochter, besloot Antje om deze dans niet uit te voeren. Alles lag nu in de handen van Romy. Gelukkig kon Romy rekenen op hulp van een professionele danser, Shane. Een spectaculair optreden was dan ook het gevolg. Het publiek ging enorm uit haar dak. De jury vond het optreden enorm goed, maar trok wel één punt van de eind telling af. In totaal kon Romy rekenen op 23,5 punten. 

GTST actrice Robin Martens mocht in de huid kruipen van Lady Gaga. Zij kreeg als opdracht om te dansen op het nummer Telephone (een duet van Lady Gaga met Beyoncé). Het werd een fantastisch goed optreden. Als een ware Lady Gaga stond Robin op het podium. Het publiek ging weer uit haar dak. De juryleden vond het ook een goed optreden. In totaal kon Robin dan ook rekenen op 27,0 punten (drie keer een negen).

Nieuwe Tijden acteur Ferry Doedens en zwemster Inge de Bruijn kregen een dansbaar nummer. Zij mochten dansen op Major Lazer's Lean On. Maar Ferry en Inge kregen een speciale remix versie. Geheel in stijl van de clip gingen Ferry en Inge er vol voor. Het plezier in dansen spatte van dit danskoppel af. Een ontzettend goed en vooral strak optreden was dan ook het gevolg. Een staande ovatie kon dan ook niet uitblijven. De jury was ook voorzichtig positief. In totaal kreeg dit danskoppel 23,0 punten. 

SBS6 presentator Kees Tol mocht zich van een hele andere kant laten zien. Hij kreeg de opdracht om te dansen op het nummer Tous Les Memes van Stromae. Deze kans pakte Kees dan ook met beide handen aan. Het werd een opvallend goed optreden. Kees leek er ook echt plezier in te hebben. Aan de reacties te horen vond het publiek het ook een sterk optreden. De juryleden waren ook erg te spreken en beloonden de presentator met 26,0 punten. 

Dance Dance Dance zit op de helft.
Op dit moment staan Robin en Buddy op de eerste plek.
Dit kwam door de drie negens van Robin's optreden.
Op de laatste plek staan Ferry en Inge.
Maar de dansstrijd gaat verder. Alles is nog mogelijk... 

Voor de duodans mochten Buddy Vedder en Robin Martens dansen op een hitserie The Get Down. Hier waren de GTST collega's bijzonder blij mee. Het oefenen ging het danskoppel al erg goed af. Dit kon wel eens het beste optreden worden van deze aflevering. Wat een fantastisch goed optreden. Het publiek én de jury gaf het danskoppel een staande ovatie. In totaal kregen Buddy en Robin maar liefst 28,5 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Buddy en Robin nu 55,5 punten. Het moet raar lopen willen Buddy en Robin de halve finale niet halen.

Helaas kon Antje niet optreden. Zij had te veel last van haar blessure. Dus nam dochter Romy het van haar over. Zij mocht dansen op het nummer, I Wanna Dance With Somebody van Whitney Houstan. Iets wat Romy bijzonder goed ligt. Het werd een fantastisch goed optreden, vooral Antje was ook erg trots op haar dochter. In totaal kreeg Romy voor dit optreden 21,0 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Antje en Romy nu 44,5 punten. 

Nadat Kees danste op Stromae mocht hij nu dansen met Annemarie Keizer. Samen mochten zij dansen op een nummer uit de film Fame. De muziek was niet heel erg prettig om haar te luisteren. Maar dat nam niet weg dat Kees en Annemarie een prima optreden wisten neer te zetten. In totaal kond dit danskoppel rekenen op 25,5 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Kees en Annemarie 51,5 punten gescoord.

Buddy en Robin én Kees en Annemarie hebben zich nu weten te plaatsen voor de halve finale.
Zij hebben alle vier goed genoeg gedanst om een ronde verder te komen.
Nu gaat het tussen Antje en Romy én tussen Ferry en Inge. 

De avond werd afgesloten door Inge. Zij kreeg de opdracht om te dansen op Ariana Grande's Problem. Geen probleem voor Inge, toch? De druk om veel punten te scoren is groot. Alles hangt af van Inge's optreden. De zwemster lijkt er geen 'Problem' mee te hebben. Zij haalde werkelijk alles eruit wat erin zat. De jury beloonde Inge dan ook met 22,5 punten. Bij elkaar opgeteld hebben Ferry en Inge nu 45,5 punten gescoord.

Hiermee valt het doek voor Antje en Romy.
Om één punt verschil moeten moeder en dochter het danspodium verlaten.
Met een aantal geweldige terugblikken nam het publiek afscheid van Antje en Romy.
Zij hebben bij elkaar € 25.000,- gedanst voor Het vergeten kind.
Met een positief gevoel nemen Antje en Romy afscheid van Dance Dance Dance.
De kijker zal dit vrolijke danskoppel zeker missen. 

Volgende week zal de dansstrijd verder gaan met de halve finale.
In de halve finale zijn Buddy en Robin, Kees en Annemarie én Ferry en Inge te zien.
Zij moeten dan nog beter hun best te gaan doen.
De finale komt langzaam maar zeker in aantocht!
Let's Dance Dance Dance!

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk Dance Dance Dance terug via TVblik.