Showbizznetwork weekoverzicht - week 39 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 39 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 39 werd bekend dat Ruud de Wild definitief de overstap maakt van BNR naar NPO Radio 2, Geer & Goor kans maken op de Gouden Televizier-Ring, HBO in Nederland stopt met uitzenden en Giel Beelen volgens ingewijden een nieuwe weekendshow op 3FM gaat presenteren.

Daarnaast waren in de 39ste week ook Thuis op Zondag-kok Sandra Ysbrandy, RTL Z-talkshowhost Paul Van Liempt en het themakanaal NPO Cultura van de Publieke Omroep in het nieuws. Lees het belangrijkste nieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!

Ruud de Wild naar NPO Radio 2

Ruud de Wild vertrekt na acht weken alweer bij BNR Nieuwsradio en maakt de overstap naar NPO Radio 2, waar hij vanaf januari 2017 voor KRO-NCRV een nieuw middagprogramma gaat presenteren. De Wild zal vanaf 2017 dagelijks tussen 16:00 uur en 18:00 uur te horen zijn op NPO Radio 2.

Naast de komst van Ruud verandert er meer op Radio 2. Wouter van der Goes verhuist met zijn programma naar het tijdstip 18 tot 20 uur en 3FM-dj Paul Rabbering maakt de overstap naar NPO Radio 2. Bert Kranenbarg en Hans Schiffers maken de overstap van Radio 2 naar NPO Radio 5.

Geer & Goor maken kans op Televizier-Ring

Geer & Goor: Zoeken een hobby, Floortje naar het einde van de wereld en Penoza IV zijn genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring 2016, dat is afgelopen maandag bekendgemaakt in RTL Boulevard. De drie genomineerden strijden tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala om de tv-prijs.

Het Nederlandse publiek kan tot maandagochtend 10:00 uur stemmen voor de Gouden Televizier-Ring. Art Rooijakkers, Humberto Tan en Johnny de Mol zijn genomineerd in de categorie voor beste presentator en Chantal Janzen, Floortje Dessing en Geraldine Kemper voor beste presentatrice.

HBO Nederland stopt met uitzenden

HBO Nederland stopt met uitzenden. Aandeelhouder Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo, heeft laten weten dat het om een ‘zakelijke beslissing’ gaat. Volgens het bedrijf is het stoppen van HBO Nederland de ‘beste beslissing’ voor de joint ventures-partners van het betaalkanaal.

Ziggo-klanten hoeven niet bang te zijn dat ze na het stoppen van HBO Nederland op 31 december niet meer naar hun favoriete series kunnen kijken. De tv-aanbieder werkt aan een alternatief om series als Game of Thrones, Girls, True Detective en Silicon Valley aan te bieden aan abonnees.

‘Giel Beelen krijgt weekendprogramma’

Giel Beelen gaat een nieuw radioprogramma presenteren op zaterdag en zondag van 18:00 tot 21:00 uur, dat meldde ingewijden vrijdag aan De Telegraaf. Beelen presenteert al een avondprogramma op dit tijdstip op vrijdag. Domien Verschuuren zou de ochtendshow van Beelen gaan overnemen.

Sander Hoogendoorn zou op zijn beurt weer de avondshow van Domien van maandag tot en met donderdag overnemen. Onduidelijk is nog wie de opvolger wordt van Paul Rabbering, die naar NPO Radio 2 vertrekt, tussen 14:00 tot 16:00 uur. Frank van der Lende behoudt zijn middagshow. 

En dan ook nog dit..

Afgelopen week werd ook bekend dat tv-kok Sandra Ysbrandy de nieuwe kok van Tijd voor MAX is, Paul Van Liempt een nieuwe dagelijkse talkshow op RTL Z gaat presenteren waarin trending topics centraal staan en de NTR met een nieuw muziekprogramma komt op themakanaal NPO Cultura.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl ook kritische recensies, bijzondere reportages en de leukste rubrieken.