Bon Bini Holland wint Gouden Kalf

Bon Bini Holland wint Gouden Kalf

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Bon Bini Holland met Jandino Asporaat heeft de Abraham Tuschinski Fonds Gouden Kalf van het Publiek gewonnen. Het publiek kon tot 29 september middernacht stemmen op zijn of haar favoriete film. Bon Bini Holland heeft naast de onderscheiding ook een bedrag van € 30.000 gewonnen.

De film van Jandino was samen met Dummie de Mummie, Mannenharten 2, Rokjesdag en Ja, Ik Wil! genomineerd. De nummers twee (Dummie de Mummie) en drie (Mannenharten 2) kregen vrijdagavond € 20.000 en € 10.000, beschikbaar gesteld door het Abraham Tuschinski Fonds.

In Bon Bini Holland speelt Jandino Asporaat de rol van Robertico Florentina, een charmante oplichter uit Curaçao die zijn geld verdiend met Bon Bini Bungalows. Bon Bini Bungalows is een zogenaamd bureau dat toeristen onderbrengt in vakantiehuizen zonder dat de eigenaar hier iets van af weet.

Als Robertico per ongeluk een gevaarlijke crimineel belazert, vlucht hij naar Nederland, waar hij de mooie Noëlle Maduro ontmoet. Zij blijkt de dochter te zijn van de rijke zakenman Ken Maduro. Het plan van Robertico om uit de problemen te komen wordt volledig overhoopgegooid door zijn vrienden.

Bekijk de Gouden Kalf uitreiking op TVblik.nl