Showbizznetwork weekoverzicht - week 40 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 40 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk

In week 40 werd bekend dat Buddy Vedder en Robin Martens het tweede seizoen van Dance Dance Dance hebben gewonnen, Jopie Parlevliet het theater in gaat, de tv-hit The Roast of… naar Nederland komt en het Glazen Huis in 2017 in de week voor kerst in Apeldoorn staat.

Daarnaast waren in de 40ste week ook het nieuwe dagelijkse middagprogramma RTL Live en de meidengroep KISSES die naar het Junior Eurovisie Songfestival gaat in het nieuws. Lees het belangrijkste nieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!

Buddy en Robin winnen Dance Dance Dance 

Buddy Vedder en Robin Martens hebben zaterdagavond het tweede seizoen van het RTL4-programma Dance Dance Dance gewonnen. De twee GTST-acteurs moesten het in de finale opnemen tegen presentator Kees Tol en Annemarie Keizer, de vrouw van Simon Keizer.

Buddy en Robin treden in de voetsporen van Pip Pellens en Pim Wessels, het winnende danskoppel van vorig seizoen, en hebben 100.000 euro opgehaald voor KIKA. Ondanks dat Kees en Annemarie op de tweede plek zijn geëindigd, hebben zij 25.000 euro opgehaald voor het Alzheimer Fonds.

Tv-ster Jopie Parlevliet gaat het theater in

Jopie Parlevliet maakt haar opwachting in de muzikale voorstelling ‘Midden in de Winternacht’ van haar geestelijke vader, cabaretier Richard Groenendijk. ‘Midden in de Winternacht’ is een ode voor iedereen die Richard Groenendijk de afgelopen 44 jaar muzikaal heeft beïnvloed.

“Nu Jopie bij RTL op de zaterdagavond zo’n enorm succes blijkt, met iedere week méér dan een miljoen kijkers, vond ik dat ze in de theatershow niet mocht ontbreken”, zegt Groenendijk. De theatershow begint op 15 november, waarna de voorstelling door heel Nederland te zien zal zijn.

Internationale tv-hit The Roast of naar Nederland

De internationale tv-hit The Roast of… komt naar Nederland. Niemand minder dan zanger Gordon krijgt de eer om gegrild te worden op het befaamde rooster van tv-zender Comedy Central. In The Roast of... worden sterren geconfronteerd met diverse zeer gênante momenten uit het verleden.

Onder leiding van een messcherpe Roast Master krijgt Gordon het vuur aan de schenen gelegd door bekende Nederlanders. Viacom, het moederbedrijf van onder meer MTV en Comedy Central, werkt aan meer lokale versies van internationale tv-shows, zo komt ook Ridiculousness naar Nederland.

Glazen Huis strijkt in 2017 neer in Apeldoorn

Het Glazen Huis staat in 2017 in de week voor kerst in Apeldoorn. 3FM-dj Michiel Veenstra verraste donderdag de burgemeester van Apeldoorn met de komst van het Glazen Huis naar zijn stad. In 2016 staat het Glazen Huis in Breda, om aandacht te vragen voor kinderen die sterven aan longontsteking.

Vanuit het Glazen Huis op een plein ergens in Nederland draaien drie 3FM dj's de tracks die de luisteraars van 3FM tegen betaling aanvragen. Tot en met kerstavond maken de dj’s 24/7 live radio en televisie, zijn ze continu online en volgen ze de acties voor 3FM Serious Request op de voet.

En dan ook nog dit..

Afgelopen maandag is RTL Live, de opvolger van De 5 Uur Show, van start gegaan met 374.000 kijkers. Ook werd afgelopen week bekend dat de meidengroep KISSES Nederland op het Junior Eurovisie Songfestival op Malta zal vertegenwoordigen met het nummer Kisses & Dancin.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl ook kritische recensies, bijzondere reportages en de leukste rubrieken.