Showbizznetwork weekoverzicht - week 42 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 42 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk

In week 42 besloot SBS6 de stekker uit hun programma Show XL te trekken, maakte BNN-gezicht Dennis Storm bekend te stoppen met presenteren en vertrekt Lex Gaarthuis bij 100% NL. Maar er was ook nog leuk nieuws deze week: Martin Garrix is de populairste dj ter wereld. 

Daarnaast waren in de 42ste week ook presentatrice Myrna Goossen, die de overstap maakt naar SBS6, en Q-dj Stephan Bouwman, die meedoet aan The Voice of Holland, in het nieuws. Lees het belangrijkste nieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!

SBS6 haalt Show XL van de buis

SBS6 heeft afgelopen woensdag besloten per direct te stoppen met Show XL, het zondagmiddagprogramma met Lucille Werner en Fred van Leer. Show XL wordt al na drie weken van de buis gehaald vanwege tegenvallende kijkcijfers. Vorige week trok het programma 215.000 kijkers.

Werner, die in april overstapte naar SBS6, was afgelopen dinsdag nog optimistisch over het programma. “Ik heb het idee dat we nu echt de vorm hebben gevonden. Ik denk dat we dit moeten volhouden en dat we tijd nodig hebben met zo’n programma”, zei ze toen op 100% NL.

Martin Garrix populairste dj ter wereld

De Nederlandse dj Martin Garrix is verkozen tot de populairste dj ter wereld, dat is woensdag bekendgemaakt tijdens de opening van Amsterdam Dance Event. Garrix is de jongste dj die ooit bovenaan in de DJ Mag top-100 stond. De lijst wordt gezien als het wereldkampioenschap voor dj’s.

De Belgische broers Dimitri Vegas & Like Mike, die vorig jaar bovenaan stonden, zakten naar een tweede plek. De Nederlanders Armin van Buuren en Tiësto staan op de vierde en vijfde plek. Martin Garrix kreeg zijn award uit handen van Tiësto, de dj waardoor hij zelf dj en producer werd.

Dennis Storm stopt met presenteren

Dennis Storm stopt met presenteren. Het BNN-gezicht haalt geen plezier meer uit presenteren, zo schrijft hij op Instagram. Dennis vormde jarenlang een duo met Valerio Zeno in Proefkonijnen, maar dat BNN-programma wordt nu gepresenteerd door Geraldine Kemper en Jan Versteegh.

Het laatste programma dat Dennis voor BNN maakte was 3 op Reis. “Het zou makkelijk zijn om er vanwege de liefde voor het reizen of het salarisstrookje nog een paar jaar aan vast te plakken, maar gelukkiger word ik van tijd vrijmaken voor die andere interesses”, vervolgt de presentator.

Lex Gaarthuis vertrekt bij 100% NL 

Dj Lex Gaarthuis vertrekt bij radiozender 100% NL. Lex presenteert op 100% NL al drie jaar lang de ochtendshow Goeiemorgen Lex. Gaarthuis kondigde zijn vertrek vrijdagochtend zelf aan in zijn ochtendshow. “Wat we nu gaan doen wordt na dit weekend bekend”, zei hij in zijn ochtendshow.

Hij vervolgde “We kunnen en mogen daar nog niets over zeggen. Maar 4 november is onze laatste show hier.” De dj heeft naar eigenzeggen zelf besloten om te stoppen met zijn ochtendshow. Lex zou mogelijk bij 100% NL vertrekken omdat hij de overstap maakt naar een andere radiozender.

En dan ook nog dit..

Afgelopen week werd ook bekend dat Myrna Goossen de overstap maakt van RTL naar SBS6 waar zij het programma Iedereen Succesvol gaat presenteren en behaalde Qmusic-dj Stephan Bouwman vrijdagavond The Battles van de RTL4-show The voice of Holland na een spetterende Blind Audition.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl ook kritische recensies, bijzondere reportages en de leukste rubrieken.