Recensie: Lekker Slim!

Recensie: Lekker Slim!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

[caption id="attachment_38020" align="alignleft" width="300"] Foto: RTL[/caption]

Woensdagavond ging een nieuw seizoen van Lekker Slim! van start. In dit spelprogramma moet het publiek, bestaande uit honderd kandidaten, een lastige inschatting maken. Zij moeten nadenken over de antwoorden van een ander. Dat lijkt misschien heel eenvoudig, maar ga er maar eens staan. In iedere ronde komt er een vraag aan bod. Deze vraag wordt beantwoord door een 'opvallend' tweetal.

Aan de honderd kandidaten de opdracht om het antwoord van het 'opvallende' tweetal in te schatten. Dit levert natuurlijk hilarische televisie op. Dat sommige mensen dingen niet weten is helemaal niet erg, maar de uitleg die er soms bij komt kijken is soms beschamend slecht, maar wel heel leuk om naar te kijken. 

In feite hoef je al kijker weinig te doen. Het is gewoon rustig de televisie op RTL 5 zetten en genieten. Als kijker voel je soms al aan welke kant het op gaat. Lekker Slim! is gewoon een grappig en vooral hilarisch spelprogramma. Alles wordt gepresenteerd door Jamaï Loman. Hij volgt hiermee Bridget Maasland op, die het ook al eens presenteerde.

Maar Lekker Slim! heeft dit seizoen iets toegevoegd. Nu zijn de 'opvallende' tweetallen niet alleen maar vrouwen. Ook komen er mannen aanbod. Hiermee is het vooroordeel in één klap weggehaald. Er zijn niet alleen 'domme blondjes' maar ook zeker 'domme gasten'. Dat is natuurlijk helemaal niet erg. Zij zijn ideaal voor een spelprogramma als deze.

Al met al is het een fijn spelprogramma om te volgen. Ook past het prima bij RTL 5. Lekker Slim! zet in op de jongere doelgroep. Die worden met dit spelprogramma meer dan bereikt. Op Twitter was de hashtag #lekkerslim dan ook een hele tijd trending. Heel veel mensen hadden online hun mening klaar liggen. Vooral leuke reacties zijn er te lezen op social media.

Voor iedereen die een avondje lekker wil lachen is Lekker Slim! een ideaal programma. Vergeet Lachen om home video's en schakel in op Lekker Slim! De lachspieren van de kijker worden dan een uur lang getraind. Succes zeker gegarandeerd. Daarnaast leer je als kijker misschien nog wel meer dan je zou denken.

Lekker Slim! zie je iedere woensdagavond om 20.30 uur bij RTL 5. 

Bekijk Lekker Slim! terug via TVblik.