Christmas Songs 2016 #1: 8 Days Of Christmas

Christmas Songs 2016 #1: 8 Days Of Christmas

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Stel je voor: vlak voor de kerstdagen in een speelgoedwinkel. Dit is voor veel mensen een droom die zeker mag uitkomen. Nu hebben de meiden van Destiny's Child deze droom uit laten komen. Zangeressen Beyoncé, Kelly en Michelle brachten een kerstsingle uit. Dit nummer kreeg als titel 8 Days Of Christmas. Het is een mix geworden tussen R&B en Pop muziek in één.

Ieder jaar komt dit kerstnummer weer voorbij op de radiozenders. Het is nu echt een kerstklassieker. De melodie, de tekst en de videoclip zorgen samen voor een ultiem kerstgevoel. Als het aan Destiny's Child zou liggen dat zou kerst uit acht dagen moeten bestaan. Kelly zingt over de liefde die bij kerst centraal staat. De cadeaus zijn natuurlijk heel leuk, maar daar draait het natuurlijk niet alleen om. 

Kerst is een feest wat vooral draait om liefde. Liefde voor elkaar, voor de familie, voor de vrienden en voor de wereld. Even staat de wereld stil bij dit jaarlijkse hoogtepunt van het jaar. Wanneer 8 Days Of Christmas voorbij komt, is het moeilijk om niet spontaan te gaan dansen. Dit past helemaal in het plaatje van Destiny's Child. De meiden hebben laten zien wat zij prima in staat zijn om een kerstsingle uit te brengen.

Daarna is het de kunst om het nummer ieder jaar terug te laten komen. Niet veel artieste lukt het om ieder jaar weer terug te keren met hetzelfde kerstnummer. Wham!, Band Aid en Mariah Carry hebben het inmiddels al wel bewezen. Daar kan nu Destiny's Child aan worden toegevoegd. Het is een nummer wat tijdens de kerstdagen zeker niet mag ontbreken.

De boodschap achter dit nummer lijkt heel helder. Het zou mooi zijn als het kerstgevoel niet alleen tijdens de kerstdagen voelbaar zou zijn. In plaats van twee kerstdagen, zouden acht dagen een mooi begin zijn. Eigenlijk zou het iedere dag kerst moeten zijn. Dan zijn de mensen op hun 'paasbest' (om in feestdagtermen te blijven). Het is een nummer waar iedereen langzaam maar zeker van is gaan houden. Kerst zonder Destiny's Child is bijna onmogelijk geworden.

Lees meer over Destiny's Child is een speciale muziek blog.

Bekijk hieronder de videoclip van 8 Days Of Christmas:

https://www.youtube.com/watch?v=ikOWQ9YIb-A