Showbizznetwork weekoverzicht - week 1 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 1 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk

Iedere week blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de eerste week van 2017 is veel gebeurd, zo waren onder anderen de Nederlandse Songfestival-inzending O’G3NE en Omroep MAX-baas Jan Slagter in het nieuws.

Daarnaast waren ook oud-3FM-dj’s Barend van Deelen, die de overstap maakt naar Radio 538, en Timur Perlin, die onverwachts terugkeerde op de radio, afgelopen week in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Presentatie Songfestival-nummer O’G3NE in maart

O’G3NE zal het nummer waarmee zij Nederland zullen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2017 naar verwachting in maart presenteren. Er zijn momenteel nog drie nummers in de race, zei Shelley van O’G3NE in het radioprogramma van Bert Haandrikman op NPO Radio 2.

De afgelopen weken hebben tekstschrijvers hard gewerkt aan verschillende nummers, waaruit O’G3NE één nummer kiest om Nederland mee te vertegenwoordigen op het Songfestival.  Er zijn circa 40 liedjes ingezonden, waaronder een nummer van de vader van de drie zussen, Rick Vol.

Jan Slagter stopt met MAX Geheugentrainer

Jan Slagter stopt na 10 jaar definitief met de presentatie van de MAX Geheugentrainer. Vanaf 2 januari zal Hallo Nederland-presentatrice Mascha de Rooij de presentatie op zich nemen. Zij zal het programma presenteren met Pauline Spiering, die het ook afwisselend met Jan Slagter presenteerde.

“Ik heb genoten van de bijna tien jaar dat ik MAX Geheugentrainer presenteerde. Onze omroep blijft groeien en inmiddels is de combinatie met mijn andere werkzaamheden bij MAX simpelweg niet meer te maken. Met Mascha de Rooij hebben we een toppresentatrice in huis”, zei Slagter maandag.

3FM-dj Barend van Deelen naar Radio 538

Barend van Deelen maakt de overstap van 3FM naar Radio 538. Vanaf zaterdag 21 januari is Barend iedere zaterdag en zondag tussen 12:00 en 15:00 uur te horen op Radio 538. De dj, die erg trots is op zijn overstap naar de radiozender, neemt met zijn nieuwe show het stokje over van Dennis Ruyer.

Sinds 2009 presenteerde Barend diverse programma’s bij 3FM, waaronder het programma met Wijnand Speelman, waarvoor zij een Marconi Award voor Aanstormend Talent ontvingen. Barend vertrekt bij 3FM vanwege onenigheid over het verdwijnen van zijn radioshow met Wijnand.

VPRO wint kort geding om tv-serie De maatschap

De VPRO-serie De maatschap maakt geen inbreuk op het boek van Robert Moszkowicz, dat heeft de voorzieningenrechter Amsterdam vrijdag besloten. In zijn strijd om een uitzendverbod voerde Robert ook in het kort geding weer schending van auteursrecht op. De rechter achtte dit als niet bewezen.

“Het overnemen van ware gebeurtenissen kan niet worden aangemerkt als een auteursrechtinbreuk. (..) Achtergrond is dat men feiten niet mag monopoliseren”, zei de rechter. De vierdelige dramaserie van de VPRO over de advocatenfamilie Meyer zal vanaf 25 januari gewoon te zien zijn op NPO 2.

Timur presenteert tijdelijk programma op Radio 2

Timur Perlin keerde in de nacht van zondag op maandag onaangekondigd terug op de radio. Timur zal de komende tijd op NPO Radio 2 het radioprogramma Studio T presenteren. Maar ‘het programma van Timur is tijdelijk’, laat een woordvoerder van de NPO aan Showbizznetwork weten.

In september 2016 vertrok de dj bij NPO 3FM. “Ik heb het komende jaar, misschien langer, heel erg zin om een beetje te lummelen en te hangen”, zei Timur bij zijn vertrek. Timur valt tijdelijk in, omdat NPO Radio 2 vanwege wijzigingen in hun programmering met een leeg tijdslot kwam te zitten.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.