Showbizznetwork weekoverzicht - week 4 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 4 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de vierde week van 2017 is er veel gebeurd, zo maakte Winston Gerschtanowitz bekend te vertrekken bij RTL4 en deed John de Mol een tegenbod op de Telegraaf Media Groep.

Daarnaast waren afgelopen week ook Floortje Dessing, die na het winnen van de Televizier-Ring nog een prijs heeft gewonnen, en de succesvolle dramaserie KLEM van de VARA in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

RTL4-gezicht Winston Gerschtanowitz naar SBS6

Winston Gerschtanowitz maakt de overstap van RTL4 naar SBS6, dat is afgelopen maandag bekendgemaakt. Winston heeft bij SBS een contract getekend voor de aankomende drie jaar. Hij gaat bij de zender grote studioprogramma’s presenteren zoals Wat vindt Nederland? en Mensenkennis.

De presentator van RTL Boulevard vindt het tijd voor de volgende stap. “Voor mij is dit een hele logische, volgende stap in mijn carrière. Als klein jongetje wilde ik altijd grote studioprogramma’s presenteren. Nu deze kans voorbij komt, grijp ik die met beide handen aan”, aldus Gerschtanowitz.

John de Mol doet bod op Telegraaf Media Groep 

John de Mol heeft met zijn bedrijf Talpa een tegenbod uitgebracht op de Telegraaf Media Groep (TMG). Talpa heeft een bod gedaan van 5,90 euro per aandeel, 65 cent meer dan het Belgische Mediahuis en de familie Van Puijenbroek. De Mol wil een ‘onafhankelijk multimediabedrijf’ creëren.

De tv-producent breide zijn belang in TMG de afgelopen weken al uit naar meer dan 20 procent. “Het is goed als de onderneming in private handen komt, want een beursnotering beperkt de flexibiliteit”, zei De Mol maandag. Talpa heeft ook belangen in Talpa Radio, een joint venture met TMG, en SBS.

Floortje Dessing is Omroepvrouw van het jaar

Floortje Dessing is uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar 2016. Volgens mediavakblad Broadcast Magazine, die de prijs jaarlijks uitreikt, was 2016 voor Floortje ‘een droomjaar waarin veel puzzelstukjes op de juiste plek vielen’. De presentatrice won in 2016 ook de Gouden Televizier-Ring

“Wat is dit on-ge-loof-lijk leuk!”, zei Dessing. De tv-ster kreeg de prijs uit handen van Humberto Tan, de Omroepman van 2015. Tussen 21 Omroepmannen is Floortje de vierde vrouw die zich tot Omroepvrouw laat kronen. Cathy Spierenburg, Tina Nijkamp en Linda de Mol gingen haar voor.

Tweede seizoen voor VARA-dramaserie KLEM

De dramaserie KLEM krijgt een tweede seizoen. De serie ging vorige week pas van start, maar de makers hebben nu al groen licht gekregen voor een tweede seizoen. Het nieuwe seizoen van dramaserie wordt dit najaar opgenomen en vermoedelijk in het najaar van 2018 uitgezonden.

Volgens scenarioschrijver Frank Ketelaar komen vrijwel alle personages die de eerste serie overleven terug in KLEM 2, een serie van de makers van Overspel en Vuurzee en met Barry Atsma, Jacob Derwig en Georgina Verbaan in de hoofdrollen. KLEM is momenteel iedere donderdag te zien.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.