Kees Tol en Vivienne van den Assem presenteren de TV-beelden

Kees Tol en Vivienne van den Assem presenteren de TV-beelden

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Kees Tol en Vivienne van den Assem zijn de presentatoren van de vijfde editie van de uitreiking van de tv-beelden, die op dinsdag 28 maart plaatsvindt in de Passenger Terminal Amsterdam.

In aanloop naar de uitreiking werden in twaalf categorieën de winnaars al eerder verrast met hun overwinning. Zo werd Eva Jinek door haar vakbroeders gekroond tot beste presentator. Zij kreeg die prijs na afloop  van de laatste uitzending van ‘Pauw & Jinek: De Verkiezingen’ overhandigd door collega Jeroen Pauw.

Jeroen Pauw kreeg in die zelfde uitzending door Eva een award voor zijn programma ‘5 Jaar Later’ in de categorie beste actuele programma. Bij de dramaproducties ging de prijs voor beste hoofdrol naar Susan Radder en Frank Lammers kreeg van vriend Viggo Waas de award voor beste bijrol. Waldemar Torenstra reikte het tv-beeld in de categorie beste script voor een dramaserie uit aan Pieter Bart Korthuis voor Vechtershart. Vechtershart is ook nog in de race voor de winst in de categorie beste dramaserie.

The Amsterdam Project van Beau van Erven Dorens werd bekroond met een award in de categorie beste nieuwe format, maar The Amsterdam Project is ook genomineerd in de categorie beste reality. Op 28 maart worden de winnaars in nog zes categorieën bekendgemaakt tijdens de uitreiking van de tv-beelden 2017 in de PTA én ontvangt Linda de Mol de Beeld en Geluid Oeuvre Award. De award show is vanaf 21.00 uur via een live stream te volgen op de Facebook-pagina van de tv-beelden.

Bekijk The Amster Project op TVblik.nl/the-amsterdam-project

Foto: SBS/Elvin