Showbizznetwork weekoverzicht - week 13 - 2017

Showbizznetwork weekoverzicht - week 13 - 2017

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Iedere zondag blikt Showbizznetwork terug op de voorbije week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’. In de dertiende week van 2017 maakte Gordon bekend dat hij in een nieuwe RTL4-show opzoek gaat naar een man en werden voor de vijfde keer de tv-beelden uitgereikt. 

Daarnaast waren afgelopen week ook Dr. Phil, dat niet langer wordt uitgezonden op RTL4, en OG3NE, die al zevende aan de beurt zijn in de halve finale van het Songfestival, in het nieuws. Lees het belangrijkste showbizznieuws uit de afgelopen week in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

Gordon gaat trouwen in nieuw RTL4-programma

Gordon gaat via een nieuw RTL4-programma op zoek naar zijn ideale man, dat heeft hij afgelopen woensdag laten weten in De Telegraaf. Aan het einde van de tv-show is het de bedoeling dat Gordon met de winnaar in het huwelijksbootje stapt. “Ja, we gaan het helemaal serieus aanpakken”, zegt hij.

“Het slot van de serie is een echt wettig huwelijk, dat wordt gesloten door een officiële trouwambtenaar met alles erop en eraan”, zo laat Gordon weten in De Telegraaf. Gordon is nu drie jaar single en hij vindt het tijd voor een man in zijn leven. Het programma is in het najaar al te zien.

MINDF*CK wint tv-beeld voor Beste amusement

MINDF*CK heeft dinsdagavond het tv-beeld voor Beste amusement gewonnen. Dance Dance Dance won het tv-beeld in de categorie Beste grote showprogramma en The Amsterdam Project, die eerder al het tv-beeld voor Beste nieuwe format in ontvangst nemen, won het tv-beeld voor Beste reality.

Andere winnaars zijn Vechtershart voor Beste dramaserie, Break Free voor Beste factual en De Zaak Menten voor Beste tv-film en korte serie. De Beeld en Geluid Oeuvre Award werd dinsdagavond tijdens de uitreiking van de tv-beelden 2017 overhandigt aan RTL4-presentatrice Linda de Mol.

Bekijk hieronder onze reportage over de uitreiking van de tv-beelden:

SBS6 met nieuwe dramaserie 800 Woorden

SBS6 komt in 2018 met de nieuwe dramaserie 800 Woorden, een bewerking van de Australische serie 800 Words. Daniël Boissevain speelt de hoofdrol in de nieuwe SBS6-serie en ook Hanna Verboom, Nyncke Beekhuyzen en Tamara Brinkman hebben een rol te pakken in 800 Woorden.

De verwachtingen zijn bij SBS6 erg hoog. “We hopen dat dit een tweede Dokter Tinus wordt”, aldus zendermanager Karin de Groot afgelopen donderdag in De Telegraaf. 800 Woorden gaat over krantencolumnist Sjors Mulder, die al zijn columns in 800 woorden schrijft. De opnames beginnen in mei.

RTL stopt met Amerikaanse talkshow Dr. Phil

RTL is gestopt met het uitzenden van de Amerikaanse talkshow Dr. Phil. Sinds afgelopen week is het praatprogramma niet meer te zien op de Nederlandse televisie. Dr. Phil was de afgelopen jaren in de ochtend en middag te zien op tv-zender RTL4, maar is vervangen door herhalingen van RTL-shows.

RTL heeft naar eigen zeggen ‘andere keuzes gemaakt in de programmering’. Sinds maandag worden op de plek van Dr. Phil herhalingen uitgezonden van RTL-programma’s, zoals Extreme Bruiden en Helemaal Het Einde. RTL heeft laten weten dat Dr. Phil niet meer terugkeert op een van hun zenders.

OG3NE als zevende in tweede halve finale Songfestival 

De Nederlandse inzending OG3NE is als zevende aan de beurt in de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2017 in Kiev. De organisatie van het Songfestival heeft vrijdag de startposities van de halve finales bekendgemaakt. De tweede halve finale op 11 mei wordt geopend door Servië.

OG3NE treedt op tussen de inzendingen van Roemenië en Hongarije. De eerste halve finale op dinsdag 9 mei wordt geopend door Zweden en afgesloten door Letland. België is in de eerste halve finale als vijfde aan de beurt. Ook Rusland, van wie de deelname nog erg onzeker is, is ingedeeld.

Klik hier voor de volledige startpositie van de twee halve finales.

Meer nieuws over het Songfestival hoor je maandag om 16:00 uur in ‘Songfestival Update’. Mis niks van deze nieuwsrubriek en abonneer je op het YouTube-kanaal van Showbizznetwork TV.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ voor deze week. Showbizznetwork houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws. Daarnaast vind je op Showbizznetwork.nl onder de naam SBNW+ nog veel meer, zoals columns, recensies, blogs, rubrieken en interviews.