HGT: 'De val van Angela'

HGT: 'De val van Angela'

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Vrijdagavond waren alle ogen weer gericht op RTL 4. Het was namelijk de hoogste tijd voor een nieuw seizoen van Holland's Got Talent (HGT). Deze talentenjacht is alweer toe aan haar negende seizoen. Er loopt nog altijd talent rond in Nederland. Dat is wel weer gebleken uit de eerste aflevering. Al hebben sommige kandidaten wel moeite met sommige juryleden...

Zo probeerde jurylid Angela Groothuizen een kandidaat op zijn gemak te stellen. Het ging om een jongen met een bijzonder kapsel. Het compliment van Angela werd niet echt goed in ontvangst genomen. Deze jongen noemde Angela daarop per ongeluk Patricia. Dat schoot bij Angela weer in het verkeerde keelgat en stak beide middelvingers naar de jongen op... 

Alsof het allemaal niet erger kon, liet Angela ook op Twitter van zich horen. 'Maar laten we ajb lief zijn voor want ze heeft al zoveel over zich heen gekregen ' aldus Angela. Deze jongen wist zijn magische act wel goed af te maken. Met vier keer een ja plaatste hij zich door naar de volgende ronde. Hij was erg goed in het raden van getallen, dus hij voelde zeker aan dat hij door zou gaan.

Ook was er een bijzondere danser die het podium betrad. Hij was heel erg flexibel en kon alles van zijn lichaam laten draaien. Gordon besloot om ook iets te proberen met Angela. Dat liep alles behalve goed af, Angela viel achterover en belandde op de grond. Het publiek was even in shock, maar al snel stond Angela weer op. Probeer dan maar weer een serieus te zijn. Volgens Angela heeft dit zeker een half uur geduurd voordat de opnames weer verder konden.

Deze eerste aflevering van HGT was wel de avond van Angela. Zij was dit keer van de bijzondere opmerkingen. Normaal neemt Gordon geen blad voor de mond, maar Angela deed een wel hele bijzondere uitspraak. Er kwam een vrouw het podium op en begon met zingen. Angela was vrij helder in haar commentaar: 'Je hebt een mooie klank in je stem maar je kan niet zingen'. Vooral Gordon kwam niet meer bij van deze uitspraak.

Wat dit negende seizoen ook anders maakte dan de vorige seizoenen was wel de intro. Er doken beelden op van de juryleden op hun weg naar de audities. Zo sprong Chantal Janzen achter op de fiets bij Johnny de Mol. Angela stapte bij Gordon in de auto. Na de intro kon de talentenjacht dan eindelijk beginnen.

Het eerste optreden was meteen een bijzonder optreden. Een meisje besloot samen met haar vader op te treden. Zij zong een nummer van Adele met bijzonder veel gevoel. Dit merkte ook Chantal op en drukte op de Golden Buzzer. Door het druk op deze knop wist dit meisje zich automatisch te plaatsen voor de liveshows.

Talent is nog volop aanwezig in Nederland. Dat bleek wel weer uit deze eerste aflevering. De komende weken komen er nog meer audities voorbij. Daar zullen veel goede acts tussen zitten. Maar natuurlijk valt er voor de kijker ook genoeg te lachen. De rode kruizen zitten namelijk niet voor niets in HGT... 

Tot volgende week!

Holland's Got Talent is iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk HGT terug via TVblik.