Audities voor HGT nu ook via Skype mogelijk

Audities voor HGT nu ook via Skype mogelijk

Geschreven door Sebastiaan Boers

Donderdagavond konden mensen met talent zich richten op Skype. Via het chatprogramma konden de mensen met talent auditie doen voor een nieuw seizoen van Holland's Got Talent (HGT). Dit nieuws was donderdagavond te lezen op de Facebookpagina van de talentenjacht van RTL 4.

Via Skype werden de kandidaten meteen beoordeeld. Of daar ook rode kruizen in voor kwamen in niet bekend gemaakt. Door middel van Skype kunnen de kandidaten zich klaarstomen voor de auditie voor de vier juryleden. Het lijkt er sterk op dat HGT vier juryleden houdt. Vorig seizoen maakte HGT bekend dat zij een seizoen met vier juryleden aan de slag gingen. 

Achter de jurydesk zaten Gordon, Chantal Janzen, Dan Karaty en nieuwkomer Angela Groothuizen. Lang was het onzeker hoe de jury eruit zou zien. In een aflevering van RTL Late Night maakte Angela bekend dat zij deel uit zou maken van de jury. Hierdoor werd gedacht dat Chantal de talentenjacht zou verlaten. Maar niets was minder waar, ook Chantal bleef gewoon deel uit maken van de talentenjacht.

Wel verdween presentator Robert ten Brink. Hij werd vorig seizoen vervangen door Johnny de Mol. Of Johnny ook het nieuwe seizoen zal presenteren is nog niet helemaal duidelijk. Aan de foto op de Facebookpagina van HGT, blijft alles zoals het vorig seizoen was; vier juryleden én Johnny als presentator.

Niet alleen vandaag konden de kandidaten auditie doen via Skype. Ook op woensdag 28 december kan er auditie gedaan worden. Wanneer de auditie goed genoeg is, kan de kandidaat zijn of haar talent laten zien aan de juryleden. Tussen 14.00 uur en 21.00 uur zit het team van HGT klaar via Skype. Meer informatie hierover is te vinden op de Facebookpagina van HGT.

Holland's Got Talent zal in 2017 weer te zien zijn bij RTL 4.

Bekijk HGT terug via TVblik.