Holland's Got Talent is terug voor negende seizoen

Holland's Got Talent is terug voor negende seizoen

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De meest veelzijdige talentenjacht van Nederland is terug. In Holland's Got Talent (HGT) is iedereen met talent meer dan welkom. De opnames van de audities zijn inmiddels achter de rug. De audities vonden plaats in theater De Spiegel in Zwolle. Hier kwamen dan ook weer veel kandidaten naar toe gereisd.

Zij lieten hun talenten aan de vier juryleden zien. Aan de vier juryleden was het de taak om al het talent te voorzien van deskundig commentaar. Ook dit keer bestaat de jury uit Gordon, Angela Groothuizen, Chantal Janzen en Dan Karaty.

Sinds het achtste seizoen van HGT zijn er vier juryleden te zien. In het achtste seizoen werd Angela toegevoegd aan de toenmalige jury. Sinds HGT bij RTL 4 te zien is, zijn Gordon en Dan te zien in de jury. Later werd Patricia Paay vervangen door Chantal.

De presentatie is wederom in handen van Johnny de Mol. De presentator nam het stokje over van Robbert ten Brink. Johnny zal de kandidaten met raad en daad bij staan. Zelf deed Johnny ook auditie voor de vier juryleden. Als een oude man kwam hij dan het podium opgelopen. Hoe dit afgelopen is, zal in het nieuwe seizoen van HGT duidelijk worden.

Het talent in Nederland raakt in ieder geval niet op. Zo was vorige week vrijdag de finale van The Voice Kids te zien. Twee dagen daarvoor, op woensdagavond was de finale van Idols te zien bij RTL 5. Nu deze talentenjachten zijn afgelopen is het weer hoog tijd voor HGT. De komende weken zijn de audities te zien bij RTL 4. Welk talent is goed genoeg om te stralen in de liveshows?

De grote finale van HGT 2017 is op vrijdagavond 23 juni te zien bij RTL 4. 

Vanaf vanavond is HGT weer iedere vrijdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bekijk HGT terug via TVblik.

Foto: William Rutten