Bijna vier miljoen kijkers voor finale Heel Holland Bakt

Bijna vier miljoen kijkers voor finale Heel Holland Bakt

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zondagavond stond in het teken van de finale van Heel Holland Bakt. Na drie opdrachten kwam Anna als winnares uit de tent. Voor het oog van bijna vier miljoen kijkers wist Anna te winnen van Nicole en Maroeska. Met deze hoge kijkcijfers staat het bakprogramma van Omroep Max bovenaan in het kijkcijferoverzicht.

Meteen na Heel Holland Bakt bleven er nog zeker 1,4 miljoen mensen zitten voor Project Rembrandt. De tweede aflevering, die verdacht veel lijkt op Heel Holland Bakt, scoorde net zoveel kijkers dan een week eerder. Vorige week startte dit programma ook al met 1,4 miljoen kijkers. Met de huidige kijkcijfers staat Project Rembrandt op plek vier in het kijkcijferoverzicht.

NPO 2 kwam met Langs Romeinse Wegen rond 20.15 uur. Oud RTL Nieuwslezer Rick Nieman was het gezicht achter dit programma. Recht tegenover Heel Holland Bakt scoorde Rick nog zeker 371.000 kijkers. Hiermee komt de eerste aflevering van dit programma uit op de laatste plek in het kijkcijferoverzicht.

Bij NPO 3 stond het beste van Madonna centraal. Vanaf 20.20 uur kwamen allerlei Bekende Nederlanders aan het woord over de superster. Allerlei oude fragmenten werden getoond. Het had een beetje iets weg van Op weg naar het songfestival. Onder andere Sanne Wallis de Vries en Thomas Cammaert kwamen aan het woord. In totaal keken er nog zeker 122.000 mensen naar Madonna.

Weet ik veel, de kennisquiz van Linda de Mol, had een hele speciale gast. Niemand minder dan recensent van het AD, Angela de Jong, was één van de drie deelneemsters. In totaal keken daar zeker 1,2 miljoen mensen naar. Daarna bleven er nog 706.000 mensen zitten voor de misdaadserie Judas.

Humberto Tan was alweer toe aan de derde aflevering van VTBL, de opvolger van Voetbal Inside. In totaal keken er rond 20.00 uur maar 167.000 mensen naar Humberto op RTL 7. De kijkcijfers voor deze talkshow lopen nu ineens terug. Vorige week keken er bijvoorbeeld nog 277.000 mensen.

SBS6 zette weer twee spelprogramma’s in. Maar de meeste mensen keken toch naar NPO 1 of RTL 4. The Wall werd bekeken door slechts 470.000 mensen. Een week eerder keken er nog iets meer mensen, namelijk 492.000. Daarna was Gordon weer te zien in Dat verzin je niet? Hier keken in totaal nog 375.000 mensen naar. Een week eerder wisten nog 417.000 mensen dit spelprogramma te vinden.

Naast Heel Holland Bakt op plek één bestaat de top drie van de zondagavond nog uit het NOS Journaal met 2,6 miljoen kijkers op plek twee en uit Studio Sport Eredivisie met 2,4 miljoen kijkers op de derde plek.

Dit alles blijkt uit de kijkcijfers die Stichting Kijkonderzoek dagelijks op haar website publiceert.

Foto: Ronald J Reinders