Freek Vonk niet blij met slangenbak Killer Karaoke

Freek Vonk niet blij met slangenbak Killer Karaoke

Geschreven door Pieter Jongsma

Freek Vonk windt zich op om Killer Karaoke. In het programma dat donderdagavond van start gaat, worden kandidaten onder meer ondergedompeld in een bak water met slangen. Volgens RTL 5, dat Killer Karaoke uitzendt, is er 'geen enkele vorm van bedreiging' voor de dieren. Bioloog Vonk noemt dat 'pertinent niet waar'.

 

"Deze twee minuten in ijswater geeft bacteriën een bijzonder grote kans zich te vestigen in de keelholte, de luchtpijp of de longen", stelt Vonk echter. "Niettemin onderdrukt stress het immuunsysteem, wat de kans op een infectie nog groter maakt. En deze slangen hebben zichtbaar enorme stress."

Volgens Vonk, die geregeld in De Wereld Draait Door aanschuift, waren de slagen wel degelijk in levensgevaar. "Alle signalen laten dat zien. Ik ben serieus benieuwd hoeveel slangen dit daadwerkelijk hebben overleefd."

Voor de dierenbegeleiders heeft Vonk, die sinds begin dit jaar een relatie heeft met Eva Jinek, geen goed woord over. "Ze zijn ofwel blijkbaar niet capabel genoeg om deze beslissing te nemen, ofwel hebben gekozen voor de entertainment en het geld en niet voor de gezondheid en het welzijn van de dieren."