Net5 stuurt mensen op wereldreis in nieuw programma

Net5 stuurt mensen op wereldreis in nieuw programma

Geschreven door Pieter Jongsma

Net5 komt vanaf 2018 met een nieuw programma waarin drie avontuurlijke stellen en gezinnen op wereldreis gaan. In het nieuwe programma Wereldreis op wielen geven ze hun huidige leven op om voor onbepaalde tijd op wereldreis te gaan.

De avonturiers gaan letterlijk en figuurlijk leven on the road: ze krijgen allemaal een tiny house op wielen. Ze ontdekken  het ene continent na het andere en zijn niet gebonden aan een baan, hypotheek of andere verplichtingen. Wereldreis op wielen biedt de verschillende stellen en families een unieke kans, maar er is een catch… ze moeten alles samen doen.

Ze krijgen een gezamenlijk startbudget en moeten onderling bepalen waar ze dat geld aan uitgeven. Ze moeten ook samen besluiten waar ze heen gaan, hoe ze hun dagen invullen en later ook hoe ze hun geld gaan verdienen. Het is heel simpel: de meeste stemmen gelden.

De kijker volgt hun leven en avonturen, en is getuige van hun hoogte- en dieptepunten. Maar het is niet vanzelfsprekend dat ze ook mogen blijven reizen. Het minst populaire stel of gezin kan worden weggestemd en vliegt dan naar huis, om plaats te maken voor een nieuwe familie of stel. Zij nemen het tiny house over en starten aan hún Wereldreis op wielen.

Wereldreis op wielen is in 2018 te zien bij Net5.

Foto: SBS