Dance Dance Dance: Witte Sokken!

Dance Dance Dance: Witte Sokken!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het is alweer zaterdagavond en tijd voor Dance Dance Dance. Nu begin het dansprogramma pas echt op gang te komen. De dansstrijd barst nu pas echt goed los. Na vanavond valt er één koppel af. Nog even niet aan denken en gewoon genieten van alle optredens. Aan het einde van deze derde aflevering valt het koppel met het minste aantal punten helaas af.

Het eerste optreden was er voor Maan en Kaj. Zij dansten op het nummer Papaoutai van Stromae. Wat meteen opviel is de strakke gezichten. Wat deden Maan en Kaj dat allebei goed. 

Ook vielen de witte sokken heel erg goed op. Misschien een nieuwe modetrend? Komen de witte sokken weer terug dankzij Maan en Kaj? Dit eerste optreden beloofde nog wat voor de rest van deze dansavond.  Voor de solo dans mocht Kaj alleen het podium op. Maan bleef achter en mocht meekijken op het tweede scherm. Dit keer danste Kaj op het nummer Juicy Wiggle van Redfoo. Wat meteen opviel waren de witte sokken van Kaj! Wederom trok hij die aan voor dit optreden. Kaj zag er een beetje 'nerdy' uit, maar dat stond hem wel. Het was een erg stoer en vooral gaaf optreden. Kaj en Maan zijn dan ook een erg goed danskoppel.

Edsilia en Roué leken in het begin een beetje zwak. Maar dat waren zij vanavond zeker niet! Zij dansten samen op het nummer Watch Me (Whip Nae Nae) van Silentó. Wat waren zij goed met zijn tweeën. Ik heb werkelijk genoten van hun optreden. Ook de remix viel heel erg in de smaak. Het plezier spatte van dit danskoppel af. Als ik een danskoppel een ronde verder gun, dan zeker Edsilia en Roué.

Ook alleen stond Edsilia haar mannetje. Zij danste op All For You van Janet Jackson. Dit nummer lag Edsilia wel, tenminste zo kwam dat over. Wat vrij snel opviel was een straatnaam. In het optreden was de straatnaam Dance Dance Dance te lezen. Een muzikale knipoog naar het dansprogramma zelf? Hoe dan ook, Edsilia deed het heel erg goed. Iedere week lijken zij en Roué een flinke groei te maken.

https://www.youtube.com/watch?v=lN1QKEL5gE4

Stijn kreeg de opdracht om te dansen als een Pussycat Doll. Het nummer Buttons van de Pussycat Dolls werd voor de GTST actrice uitgezocht. Stijn is en blijft mijn favoriete danseres. Wat deed Stijn dit weer goed zeg. Vorige week deed Stijn (Timber) het ook al zo goed. Ze speelde goed met de camera, genoot van het optreden en het zag er heel erg goed uit. Nicole mag wel op gaan passen! (De leadzangeres van de Pussycat Dolls).

https://www.youtube.com/watch?v=sqcbiXWUPE0

Samen met Toprak mocht Stijn dansen op Intoxicated van Martin Solveig en GTA. Als ik heel eerlijk ben genoot ik meer van Stijn dan van Toprak. Stijn deed het wederom heel erg goed. Soms kreeg ik gewoon kippenvel van haar optreden. Toprak leek in het begin een beetje angstig. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Zij kan ook heel goed dansen. Het is dan ook goed dat Toprak samen met Stijn danst.

https://www.youtube.com/watch?v=VszutgkEBpo

Shownieuws gezicht Koos mocht dansen als Ricky Martin op Livin' La Vida Loca. Het nummer was heel erg goed. Maar het optreden was niet heel erg sterk. Ik miste Renate een beetje op sommige momenten. Niet dat Koos het slecht deed, maar ik miste iets; Renate. Het leek soms iets te gemaakt waardoor je als kijker er met minder plezier naar kunt kijken.

Gelukkig kwam Renate bij Hey Ya! van Outkast wel voorbij. Zij en Koos dansten in het groen op dit vrolijke nummer. Hier werd ik nu vrolijk van. Een leuk dansoptreden van een leuk danskoppel. Het hele Ricky Martin gebeuren was ik bijna alweer vergeten. Renate is ook een hele goede en leuke danseres. Het is maar goed dat Koos met haar mag dansen. Anders zou het zomaar kunnen zijn dat Koos deze aflevering af zou vallen...

Zoey en Marnix dansten samen op Think van Anitha Franklin. Bij Marnix kun je gewoon zien dat het een danser is. Hij deed het dan ook heel erg goed. Maar ook Zoey danste er lustig op los. Het was een heel vrolijk en goed optreden. De twee hadden er overduidelijk plezier in. Vooral Marnix zat uitstekend in zijn rol in dit optreden. Zij kunnen nog wel eens gevaarlijk ver gaan komen.

Ook solo liet Marnix zien wat hij kon. Ik moet zeggen dat ik het nummer Beautiful Monster van Ne-Yo niet een heel fijn nummer vind. Maar het ging om de dans natuurlijk, niet zo zeer om het nummer. Aan de dans lag het zeker niet. Marnix deed het weer heel erg goed. Gevaarlijk goed kan ik bijna wel zeggen. In het laatste gedeelte liet hij zijn mede dansers en danseressen omver vallen. Zou dat een voorbode kunnen zijn op de komende weken?

Na het laatste optreden, van Edsilia, werd duidelijk wie Dance Dance Dance vroegtijdig moesten verlaten. Het danskoppel met de minste punten waren Renate en Koos. Zij kregen niet genoeg punten om nog door te gaan naar de aflevering van volgende week. 

Volgende week is Dance Dance Dance terug met nog vier danskoppels over. Edsilia & Roué, Stijn & Toprak, Marnix & Zoey en Maan & Kaj gaan dan weer de dansstrijd met elkaar aan. Ook dan valt er een danskoppel af. Wie dit zullen zijn zal volgende week duidelijk worden. 

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!

Foto: RTL / William Rutten