Expeditie Robinson: Worden de kaarten opnieuw geschud?

Expeditie Robinson: Worden de kaarten opnieuw geschud?

Geschreven door John Holdorp

Deze aflevering ging zoals de afgelopen afleveringen. Elk van de 3 eilanden heeft zijn eigen ritme, zijn eigen bijzonderheden en zijn eigen karakters. Maar voorspelbaarheid is er om doorbroken te worden. Elk jaar weer komen de makers van het programma met iets dat alles lekker door elkaar schudt en allianties verbroken worden en plannen in de prullenbak kunnen.

Samenvattend bestaat het eiland van de onbekenden uit de 4 onbekende Nederlanders die allen liefhebbers zijn waarbij de eerste afgevallen BN-er Carolina terecht is gekomen. Dit is het eiland waar het meeste bereikt is en waar Caroline steeds beter in de groep lijkt te vallen.

Kamp Zuid, waar Soundos na weggestemd te zijn toch mocht blijven en zij als een soort Moslimterroriste aanwezig is dreigementen uit en van plan is de sluipmoordenaar te zijn die Kaj uit het programma werkt. Dit m.b.v. een heel groot zwaard.

Kamp Noord heeft nog geen averij opgelopen, alles gaat crescendo en er zijn 2 kampen waartussen Roeland laveert. Het Ajaxkamp met Richard Witsche, zijn dochter en voetbalster Anouk en het kamp van Niels, Henk en Nicole.

Op het eiland van de onbekenden organiseren ze omdat ze zo naar een Robinson proef verlangen hun eigen proeven, een Robinson Olympische strandspelen die gewonnen worden door Caroline.

Noord en Zuid bereiden zich voor op de proef, een proef die Noord verwacht te winnen en een proef die Zuid moet winnen om niet weer zwakker te worden en die Soundos zeker wil winnen om in het spel te blijven en en haar aanslag op Kaj te kunnen plegen. De proef lijkt te gaan zoals de eerdere proeven, Noord komt op voorsprong, chaos is troef bij Zuid maar dan komt er een kink in de waterleiding van Nood, Niels schreeuwt zich rot om de anderen te overtuigen dat het op zijn manier moet, Roeland laat constant een stuk van de waterleiding uit zijn handen vallen, Soundas werkt zich rot om haar team te laten winnen en uiteindelijk wint Zuid de proef.

De sfeer op Zuid wordt hierna beter en Soundos probeert onmiddellijk medestand te krijgen om Kaj te wippen. Waarbij ze in mijn ogen vreselijk irritant wordt als ze merkt dat dit niet werkt.

Op Noord breekt de sluimerende strijd tussen de twee groepen los. Roeland besluit voor het  voetbal kamp te kiezen  maar blijft tot het laatste moment onzeker of dit ook gewerkt heeft. Nicole ziet dat er twee kampen zijn waartussen Roeland zijn spel speelt en probeert de twee kampen te verenigen, in het belang van de groep.

Maar uiteindelijk blijft het voetbalkamp trouw aan de afspraken met Roeland.

Het kamp van de onbekenden verlangt naar strijd, kamp Zuid heeft vertrouwen getankt maar heeft dissident Soundos in hun midden en kamp Noord wordt nu waarschijnlijk een verdeeld kamp. En dan zie je in de vooruitblik naar volgende week dat de onbekenden een proef moeten doen waarvan de winnaar naar een kamp van bekende Nederlanders moet.

Wordt het Zuid, krijgt Soundos dan een medestander? Wordt het Noord, welk van de twee kampen profiteert hier dan van? Zeker is dat de kaarten opnieuw worden geschud.