Expeditie Robinson 2019 De kaarten worden opnieuw geschud!

Expeditie Robinson 2019 De kaarten worden opnieuw geschud!

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Er zijn een aantal standaard momenten die een sterke invloed hebben op het verloop van de Expeditie. Uiteraard de samensmelting maar ook een herverdeling van de teams en verliezers of winnaarseiland.

De samensmelting zorgt ervoor dat ieder voor zichzelf moet strijden, de herverdeling zorgt ervoor dat er nieuwe verbonden gesmeed moeten worden en geeft mensen die er slecht voorstaan een kans om hun situatie te verbeteren. Winnaarseiland zorgt ervoor dat er nieuwe plannen gesmeed kunnen worden en krachten opgedaan kunnen worden en verliezers eiland zorgt ervoor dat deelnemers die weliswaar weggestemd worden nog een kans hebben om in de expeditie te blijven.

Een deel van de komende veranderingen begon op Duivelseiland, De overige deelnemers daar, Rob, Eva en Rijk kregen een brief waarin werd aangegeven dat ze hun spullen moesten pakken en sommige van hun hier niet meer terug zouden keren. Ze beseften al snel dat de evenwichtsproef eraan kwam. En de gevolgen hiervan waren al snel duidelijk, degene die het eerste afviel moest naar huis, de tweede terug naar Duivelseiland en de derde die ging ergens anders heen.

Wat snel opviel was dat Eva direct als een huis stond op die beruchte balk. Terwijl de twee heren en met name Rob veel minder stabiel stonden. Rob die meermaals aan had gegeven dat hij de samensmelting wilde halen  dan was zijn missie geslaagd zag echter deze missie falen. Hij viel als eerste in het water. Rijk als tweede en mocht terug naar Duivelseiland en Eva die won en haar beloning werd snel duidelijk.

Maar ook Noord en Zuid kregen een zelfde brief, pal je spullen sommigen komen hier niet meer terug! En zo gingen team Noord en Zuid terug naar de twee X-en en mochten alle deelnemers op hun oorspronkelijke plek gaan staan waarbij bleek dat de teams niet meer evenredig verdeeld waren. En nadat de 2 middelste teams gewisseld hadden werden de twee linker en de twee rechter teams weer samengevoegd tot een nieuw kamp Zuid en een nieuw kamp Noord.

Zuid met 7 deelnemers: Kalvijn, Mariana, Kim, Akwasi, Tim, Fien en Yvette. Noord met 6 deelnemers: Roy, Hugo, Frank, Eva, Thomas en Shary Ann. En dit 6-koppige team werd versterkt met de winnaar van de proef op Duivelseiland, Eva. Deze wijziging leidde het persoonlijke drama voor Roy in, hij werd gescheiden van zijn tropische nagelstudio maatje Kim. En deze teams waren nog niet gevormd of ze moesten elkaar bestrijden in een zware proef.

Er moest geklauterd en geklommen worden waarna een 3 meter hoge Chinese puzzel moest worden opgelost. De meest opvallende deelnemers waren Tim en Hugo die beiden als een beest tekeer gingen om te winnen. Roy die aangaf hoogtevrees en val angst te hebben en wat later aangaf puzzeltalent te hebben.

Zuid greep snel een ruime voorsprong maar zag deze slinken doordat het puzzelen in het begin stroef ging. Noord lag huizenhoog achter maar het puzzel inzicht van Roy bracht hun terug in de race. Maar toen Zuid besloot op de grond verder te puzzelen i.p.v. op  het hoogste gedeelte van de puzzel wisten zij met succes toch als eerste de puzzel te voltooien.

Noord die pas net een team vormden moesten dus naar de eilandraad. Hierop zouden mogelijk nieuwe verbonden gesmeed kunnen worden, maar dat hoefde niet want zoals altijd in een groep met bekende Nederlanders blijken er een of meerdere opgevers bij te zitten. En deze keer was het Roy die aangegeven had iedereen te gaan verassen. Ja met opgeven dus. Hun vroeg iedereen in Noord hem weg te stemmen. En hieraan gaven alle teamleden gehoor.

 

Zoals verwacht mocht Roy dus ook naar Duivelseiland om Rijk die zich in zijn eentje stierlijk verveeld gezelschap te houden maar Roy koos ervoor naar huis te gaan.