Expeditie Robinson: Imke maakt het eiland vruchtbaar

Expeditie Robinson: Imke maakt het eiland vruchtbaar

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

De komst van Imke op eiland  valt haar mee, ze wordt hartelijk ontvangen en als blijkt dat ze stroopwafels bij zich heeft wordt de sfeer alleen nog maar beter. Dus alles lijkt crescendo te gaan bij team Zuid. Maar met Imke als nieuwkomer en een afspraak tussen de andere 4 eilandbewoners  alle nieuwelingen meteen weg te stemmen is winst in de proef noodzakelijk.

Maar Imke blijft zorgen voor een goede sfeer bij Zuid, op een tocht met haar worden een ananas en bananen gevonden waarop Kaj zegt dat “Imke het eiland vruchtbaar maakt”.

Bij Noord maakt Richard zich zorgen over het lot van zijn dochter en neemt hij het besluit de proef van zijn team te saboteren om te voorkomen dat zijn dochter op een eilandraad weggestemd wordt, hij geeft zelfs aan dat als hij in de finale tegen haar zou komen hij haar zou laten winnen. Hij is dus duidelijk de topsportersmentaliteit kwijtgeraakt sinds hij niet meer voetbalt.

En ondertussen op het eiland van de onbekenden neemt de irritatie over de bekende Nederlanders, met name moeder gans Soundos toe. Zoals op haar vorige eiland doet Soundos hier weer niets. Later krijgt Soundos ruzie met Carlos en beschuldigd ze hem ervan egoïstisch te zijn. Ik denk niet dat ze beseft dat het ongeluk van Brace haar redding was en dat ze daarna gered werd door de wisselingen. Haar verblijf in Robinson hangt van toevalligheden en geluk aan elkaar. Maar ondertussen kotsen ze haar op twee eilanden uit. Drie keer is scheepsrecht zeggen ze, dus als Soundos op het 3e eiland terecht zou komen krijgt ze daar binnen no time ruzie en wordt ze definitief gekicked.

Zoals de gans zelf zegt, als ze labiel is, is ze niet gezellig! Is ze dan al labiel begonnen aan Robinson, ze is in mijn ogen nog nooit gezellig geweest.

Maar zoals elke Robinson kunnen de proeven veel veranderen, op het eiland van de onbekenden moeten ze weer de evenwichtsproef doen, die Caroline de vorige keer nipt verloor. En ook nu lijkt dit haar ding te zijn. Herold valt vrij snel,  Marlé toont weer aan dat evenwicht niet haar ding is. En ook moeder gans wordt niet geholpen door haar vleugels en valt eraf. Dus Carlos en Caroline blijven over en met de overstap naar een smaller stukje plank vallen beiden in het water waarbij Caroline net iets eerder valt.

Noord en Zuid gaan tegen elkaar strijden in een proef waarbij kokosnoten gehakt moeten worden en met het sap moeten potten gevuld worden. Richard ziet dat er in het team van zijn dochter een nieuw teamlid is en beslist dat ze hierdoor veilig is en besluit toch niet de proef te saboteren. Zuid ligt de hele tijd iets voor, Imke toont zich een waar beest met kokosnoot hakken maar Joëlle krijgt haar 2e kokosnoot niet gehakt waardoor haar team verliest.

En met de eilandraad in het vooruitzicht verwacht Imke dat zij weggestemd gaat worden, Joëlle gaat daar ook van uit gezien de gemaakte afspraken. Mar Kaj en Danny hebben het er moeilijk mee, trekken zich terug en twijfelen. Imke is sterker dan Joëlle en wat als Joëlle weer herenigd wordt met haar vader en Anouk, waar ligt dan haar loyaliteit?

Op de eilandraad krijgen Imke en Joëlle ieder 2 stemmen waarna er nog een stem overblijft en deze gaat naar Joëlle die toch weggestemd wordt. Waarop Shelly zeer verbouwereerd reageert.

Carlos wordt voorgesteld aan Joëlle en krijgt te horen dat hij naar het eiland gaat waar Imke ook zit. Hij is hier heel blij mee, mede gezien de relatie die Imke en hij op het eiland van de onbekenden hadden ontwikkeld. Als hij de keuze krijgt uit iets lekker s of de extra stem kiest hij voor de stem.