RTL 7 Fight Night presenteert Joshua vs. Takam

RTL 7 Fight Night presenteert Joshua vs. Takam

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

RTL7 komt op zaterdag 28 oktober live vanuit het Principality Stadion in Cardiff, dat het strijd toneel is van de kraker Joshua vs. Takam. Ruim 70.000 uitzinnige boksfans zullen dit gevecht live aanschouwen.

Rond de klok van 23.00 uur, direct na de uitzending van de European Championships Darts, wordt er overgeschakeld naar het Principality Stadion voor een live verslag van de wedstrijd. Marcel Maijer presenteert de avond samen met analist en co-commentator Arnold Vanderleyde.

De ervaren Carlos Takam vervangt oorspronkelijke uitdager Kubrat Pulev, die door een schouderblessure genoodzaakt was de wedstrijd tegen Joshua af te zeggen. Van de 39 keer dat Takam de ring betrad, wist hij deze 35 keer winnend te verlaten. Anthony Joshua is dé te kloppen man en verdedigt drie wereldtitels. Hij bokste tot nu toe negentien wedstrijden als prof en won ze allemaal met een technische knock-out.

In aanloop naar het gevecht op zaterdag 28 oktober, zendt RTL 7 zondagavond 22 oktober een documentaire uit over Anthony Joshua. Halverwege 2012 wordt hij een held in Engeland als hij de Olympische titel in het zwaargewicht wint. Ondanks zijn sterrenstatus blijft de Brit in de rest van de wereld een grote onbekende.

Anthony Joshua: The Fight Of My Life, zondag 22 oktober 22.40 uur bij RTL 7
RTL 7 Fight Night: Joshua vs. Takam, zaterdag 28 oktober 23.00 uur bij RTL 7