Expeditie Robinson Column 8 : De samensmelting

Expeditie Robinson Column 8 : De samensmelting

Geschreven door John Holdorp

De samensmelting is een feit. Na diverse proeven is uiteindelijk bepaald wie de samensmelting heeft gehaald. Als eerste het eiland van de onbekenden waar de onbekende Marlé het in weer een evenwichtsproef op moest nemen tegen Caroline (die het steeds goed heeft gedaan in die proeven) en Soundos (die het maar blijft hebben over wraak nemen). Deze comédienne wordt op deze manier wel eentonig.

Caroline voelde zich niet lekker en ondanks het feit dat ze eerder tot een van de laatste was blijven staan, viel ze nu als eerste af en dat betekende haar einde in de expeditie. De twee overgebleven dames vochten voor directe plaatsing in de samensmelting en een herkansing. Soundos gedreven door haar wraakgevoelens versloeg uiteindelijk Marlé en kon dus al aan de eettafel van het samensmeltingsdiner gaan zitten.

De twee kampen kwamen samen en moesten een nieuwe strijd aangaan naar de “Last man standing” beide kampen moesten in een race tegen elkaar roeien de leden van het eerste team hadden een grotere kans om door te gaa naar de samensmelting als die van het tweede team.

Aangekomen met hun bootje moesten ze de heuvel op rennen, boven op de heuvel hingen amuletten die losgemaakt konden worden door een knoop te ontwarren. Sommige amuletten hadden 2 stemmen, andere 1 en weer andere geen. Verder is de eerste die zijn amulet ophangt geplaatst voor de finale. Dus als eerste je amulet ophangen was heel erg intrek.

De twee teams kwamen kort na elkaar aan en iedereen snelde de heuvel op, waarbij Carlos als eerste bij de amuletten aankwam. Kaj twijfelde even of hij op zou geven toen hij terwijl hij zijn amulet los aan het make was de stem van Soundos hoorde.

De laatste die met zijn amulet overbleef kreeg een herkansing.

Niels was de eerste die zijn amulet ophing en du voorlopig de eerste finalist. De laatste twee waren Carlos (die als eerste boven kwam) en Shelly, uiteindelijk versloeg Carlos Shelly nipt. En terwijl Soundos, Anouk, Danny, Kaj, Marieke, Niels, Roeland,Carlos, Imke en Herold aanschoven aan het diner kregen Shelly en Marlé de herkansing, een cijferpuzzel waarbij de hints kon verdienen door lekkere hapjes  te eten, een soort eetproef. De hapjes bestonden uit maden, een ei met daarin een embryo en een kippenpoot met nagels en al.

Zowel Shelly als Marlé dachten alle drie de hints nodig te hebben en sloegen aan het eten. Beiden beten zich goed door deze onsmakelijke hapjes heen, waarbij Shelly uiteindelijk iets eerder de derde hint kreeg en de puzzel op wist te lossen. Waarna zij weer terug kon naar het samensmeltingsdiner.

Waarbij dus nu de volgende deelnemers de samensmelting hebben gehaald:

Niels, erg eigengereid en vol van zichzelf en zijn kwaliteiten, een sterke speler die voorlopig in zijn eentje veilig is op het eiland voor de finalist, maar hij zal zijn plek daar moeten verdedigen. Niels is een sterke kandidaat maar als hij zijn plek daar verliest zal hij zijn eigenwijsheid en verwaandheid in toom moeten houden omdat hij anders wel eens weggestemd kan gaan worden.

Soundos, moeder gans die weinig heeft gepresteerd en alleen maar vijanden heeft gemaakt. Tenzij ze met de mensen die haar nog niet zo goed kennen afspraken kan maken de eerste kandidaat om weggestemd te worden. Maar gezien haar karakter zal zij waarschijnlijk al weer direct ruzie krijgen en snel definitief verdwijnen.

Shelly, die als laatste zich bij dit groepje wist te voegen. Niet de sterkste van de kandidaten, wel  een team vormend met Kaj en Danny, die echter wel al eens zonder haar een beslissing hebben genome. Zij zal waarschijnlijk geen proeven gaan winnen en vroeg of laat weggestemd worden. Geen finale materiaal.

Roeland, net als Shelly niet de sterkste kandidaat, maar een sluwe vos die altijd bezig is om een groep te zoeken waar hij zich bij aan kan sluiten om een ander weg te stemmen. Zal uiteindelijk wel weggestemd worden omdat alle anderen gaan beseffen dat hij alleen voor zichzelf bezig is en niet te vertrouwen is.

Marieke, op het oog ook niet de sterkste deelneemster, maar van de dames toch een van de sterkste, zal zeker als ze zich tactisch ook een beetje slim opstelt nog ver kan komen.

Danny, redelijk sterk, geen echte winnaar van een fysieke proef, maar ook niet iemand die daarin snel afvalt. Maatje van Kaj en dit is een verbond wat waarschijnlijk lang stand zal houden.

Kaj fanatiek, sterk en waarschijnlijk een kandidaat voor de finale, zeker met de steun van zijn maat Danny. Zij zullen elkaar lang onvoorwaardelijk steunen.

Anouk, de enige nog overgeblevene van het voetbal trio, een sterke dame die ook weet dat een verbond nodig is om verder te komen. En dus een kans heeft om voorlopig aanwezig te zijn en als ze slim speelt de finale te halen.

Carlos, sterk, maar niet de sterkste puzzelaar maar hij heeft een onvoorwaardelijke bondgenote in Imke en misschien ook wel in Herold,

Imke, de sterkte dame, heeft zich in de proeven al bewezen, en heeft zeker onvoorwaardelijke steun van Carlos en misschien wel Herold. Zeker een kandidate voor de finale.

Herold, ook hij is een sterke deelnemer, die echter op moet passen niet te hard te werken en daardoor zwakker aan de proeven te verschijnen. Dat kan hem opbreken. Gezien het fanatisme van de 3 onbekenden kan hij waarschijnlijk ook op steun van Imke en Carlos rekenen.

Ik verwacht dat zeker een van de onbekenden de finale haalt, waarbij ik gok op Carlos of Imke. Van de BN-ers verwacht ik dat Niels toch de finale haalt met Kaj of Anouk.