Expeditie Robinson 2021: Dag 16, maar nog steeds geen samensmelting
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Expeditie Robinson 2021: Dag 16, maar nog steeds geen samensmelting

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Op tweede kans eiland zijn er 2 thema’s nadrukkelijk aanwezig. Het wegstemmen van Saar op de laatste eilandraad. Iets waar vooral Loiza veel moeite mee heeft en waar de mannen nog steeds tevreden over zijn. En als tweede de samensmelting. Lang verwacht, in eerdere Expedities was de samensmelting er al, maar nu, op de 16e dag nog steeds geen samensmelting en niemand maar dan ook niemand weet wanneer de samensmelting komt.

Maar ondanks de honger en het ontbreken aan informatie over de samensmelting hebben sommigen nog veel lol. Wietze en JayJay spelen ‘psychiatertje’ en lachen wat af. En later gaan Sterrin en JayJay weer de natuur in.

En als deze groep bij de proef aankomt lijkt het weer een zware proef te zijn. En zoals altijd lijkt het makkelijk. Gewoon vuur maken en een touw doorbranden. Dit is zo standaard Robinson. Dan met stokken in verschillende lengtes een ladder bouwen maar met elke stok moet je onder en over hindernissen heen. Maar past de stok niet op de eerste vrij plek kun je weer terug met die stok om een andere te pakken. En tussendoor er ook nog voor zorgen dat het vuur blijft branden want dat vuur heb je nog nodig om een fakkel aan te steken waarmee je de wok boven aan de ladder aan kunt steken. 

Doorbranden

Met tussenpozen slaagt er steeds iemand in om zijn vuur aan te krijgen, met als koplopers Loiza en Wietze. Het touw doorbranden is soms wachten, het frustrerende wachten want je wil verder en soms duurt het zo lang voordat dat touw door is gebrand. En als het touw is doorgebrand begint de race met de stokken. Nog steeds met Loiza en Wietze voorop. Sterrin beschadigd haar knie en loopt de rest van de proef met een bloedende knie.

De proef blijkt zwaar te zijn, veel heen en weer geren en het is warm. Maar Kai geeft aan dat de samensmelting dicht bij is. Dit zorgt voor rust bij sommigen. Uiteindelijk wint Wietze die zo zegt hij zelf daarna met de grote mannen mee mag praten. Loiza redt het, tot haar frustratie,  weer net niet. En zakt na de proef uitgeput ineen. Sterrin geeft aan 8 proeven te hebben gedaan maar nog steeds geen samensmelting. 

Candlelight

Terug op hun eiland zit de sfeer er nog steeds goed in bij de mannen. JayJay doet zijn versie van ‘Candlelight’ en dicht erop los. De volgende ochtend is de wind veel te hard om te vissen, later op de dag klaart het op maar het vissen levert nog steeds iets op. Dus weer wordt de samensmelting een gespreksthema. En Wietze reikt een dennenappel uit aan Do. ‘De den omdat je er nog ben’ omdat Do 1 dag langer in de expeditie is dan de vorige keer. JayJay realiseert zich dat Sterrin de zwakste van de groep is. Hij vind haar een pracht mens, gaat graag met haar de natuur in maar denkt na over of hij niet op haar moet stemmen.

En dan komt de eilandraad, de laatste voor de samensmelting vraagt Do zich af. En als er gestemd is en er aan Do wordt gevraagd of ze de immuniteitsring inzet vraagt ze of dit de laatste eilandraad is. Maar uiteraard wordt het verlossende antwoord niet gegeven. Do zet haar immuniteitsring weer niet in. Als de stemmen geteld worden heeft de groep unaniem voor Sterrin gekozen.

Sterrin die aangeeft zielsgelukkig te zijn dat ze in deze familie 2.0 heeft mogen genieten. Ze krijgt bedankjes en complimenten van de anderen. Sterrin heeft zichzelf teruggevonden en het vertrouwen in mensen is weer terug. Mooie woorden voor het afscheid van Sterrin uit deze groep. Samen met Yuki mag ze naar afvallers eiland. Maar dit keer wordt niet in beeld gebracht dat ze en brief mee krijgen. Is dit een voorteken?

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!