Expeditie Robinson Column 14: De halve finale lonkt.

Expeditie Robinson Column 14: De halve finale lonkt.

Geschreven door John Holdorp

Na de hoog oplopende ruzie tussen Shelly en Roeland ging deze ruzie gewoon weer verder en gaf Shelly aan spijt te hebben van haar keuze. Dus leek het al vrij duidelijk dat zij nu Roeland op de volgende eilandraad naar huis zou sturen.

Terwijl dit speelde bleken de mannen op winnaarseiland totaal niet gerantsoeneerd te hebben, was er geen voedsel meer en hadden ze honger, vreselijke honger.

En terwijl Roeland besefte dat als hij geen immuniteit won hij naar huis zou moeten gaven Kaj en Niels aan dat het hun niets interesseerde wie er nu kwam als die persoon maar eten bij zich had.

En dus zou de immuniteitsproef weer allesbeslissend zijn. De immuniteitsproef die leek op een soort ringwerpen voor hamsters. Nadat ringen vrij waren gespeeld door een knoop te ontwarren moesten de deelnemers deze ringen om een haak gooien waarbij de haak met voldoende ringen zou dalen en de deelnemers vrij kwamen uit de kooi waarna ze in een soort knaagdierenrad moesten lopen om een boot naar de oever te trekken Wie daarin als eerste slaagde had gewonnen. Dit was een proef waarin Soundos de in de proeven het slechtst presterende deelneemster zichzelf kansen toedacht.

Carlos had als eerste de knoop verwijderd en de ringen vrijgespeeld en snel daarna drie ringen om de haak gegooid dus alles ging crescendo. Maar daarna ging hij missen. Ondertussen bleek Soundos van de anderen de beste en kreeg zij als tweede de ringen losgespeeld gevolgd door Roeland en Shelly.Maar uiteindelijk bleek toc dat Carlos alweer de sterkste was en had hij zijn boot al op het strand gekregen terwijl Soundos wel vrij was en de andere twee nog met de ringen gooiden.

 

Carlos de wist van het voedseltekort op winnaarseiland, had alvast wa bananen en rijst achterover gedrukt voor het geval dat hij weer naar het eiland toe mocht. Dat mocht hij en hij kreeg een doos met kaas, broodjes en drop mee.

Op winnaarseiland besloot hij uiteindelijk tot vreugde van Kaj tegen Niels te willen strijden. .Hij hoopte op een krachtsproef maar het bleek een inschattingsproef die bemoeilijkt werd doordat er beelden van familie en vrienden af werden gespeeld. Carlos telde zijn tijd af en Niels had bepaald dat hij pas na Carlos zou gaan in de hoop dat Carlos de tijd te snel in zou schatten. Een tactiek die succesvol bleek.

Op de eilandraad bleek Carlos dus weer terug te zijn en alhoewel Shelly erg zenuwachtig was omdat ze een onderbuikgevoel had dat zij naar huis zou moeten, was het lot van Roeland al snel beslist, Shelly zette haar 2 stemmen op Roeland in en ook Carlos stemde op Roeland mede om hoe Roeland Shelly had behandeld.

Na het vertrek van Roeland moeten Carlos, Soundos en Shelly het in de halve finale met elkaar uitvechten en moeten op winnaarseiland Niels en Kaj het in een onderling duel ook uitvechten.