Expeditie Robinson: Column 16 De finale:

Expeditie Robinson: Column 16 De finale:

Geschreven door John Holdorp

Deze aflevering van expeditie Robinson draaide maar om een ding, wie wint de finale, Carlos de onbekende en inmiddels bekende Nederlander, Kaj of Soundos.

 

In het begin uiteraard een terugblik, interviews met deelnemers, opnames van de uitzending van de halve finale bij Carlos thuis, waar zijn hele grote familie aanwezig was. Opnames van een totaal onherkenbare Soundos  die op straat mensen interviewde over de 3 finalisten en dus ook te horen kreeg wat mensen over haar dachten, positief en negatief.

Maar dit is allemaal programmavulling het draait simpelweg om wie de finale wint. Deze finale wordt uiteraard in een aantal, door reclames onderbroken blokken gedeeld waarbij tussendoor ook nog even verteld wordt dat volgend jaar ook weer onbekende Nederlanders mee kunnen doen.

De finale was simpel, zoals altijd moet met munitie een 3-tal doelen worden geraakt, tot ontploffing worden gebracht. De munitie is te verzamelen via verschillende mogelijkheden waarbij hoe voorspelbaar dan ook de moeilijkste meer kogels oplevert dan de makkelijkste.

Als eerste moet het 3-tal zich door een net te klimmen bevrijden waarna ze de eerste kogel kunnen bemachtigen. Hiermee dienen ze een proefschot te doen waarna ze kogels mogen verzamelen om verder op de doelen te schieten. De eerste keer moeten ze minimaal 5 kogels verzamelen.

Tussendoor krijgen we eindelijk een ander beeld van Soundos te zien, horen we dat Carlos inmiddels al een bekende Nederlanders is geworden en overal wordt herkend, en dat Kaj tijdens het stappen in Rotterdam ook steeds wordt herkend.

Dan de preof, Carlos is de eerste die zich met ruime voorsprong uit het net weet te worstelen en met zijn proefschot al bijna raakschiet. Carlos is ook al snel meet zijn eerste stapel kogels maar schiet ze allemaal af en raakt niets.

De tweede is Kaj en de derde is Soundos. Kaj komt ook met een stapel kogels aan en schiet van die eerste stapel al een keer  raak en ligt voor.

Maar zowel Carlos als Kaj moeten terug om meer kogels te halen waarbij we dan ook Soundos zien die ogenschijnlijk op haar gemak kogels lijkt te verzamelen. De vorige proef kwam ze als laatste op het strand aan maar wist toch te winnen.

Uiteindelijk komt Soundos ook met haar eerste stapel aan op het platform om te gaan schieten. 9 schoten en geen enkel schot is raak. En moet zij ook terug om nieuwe kogels te verzamelen.

Carlos heeft weer nieuwe munitie verzameld, ligt 1-0 achter t.o.v. Kaj en schiet dan twee keer achter elkaar raakt en pakt een voorsprong.

Kaj en Carlos blijven munitie verschieten en Soundos lijkt het blijft munitie verzamelen, Dit totdat Carlos uiteindelijk een derde maal raak schiet en wint.

Een onbekende Nederlander wint, wat waarschijnlijk mede de oorzaak is dat er ook komend seizoen onbekende Nederlanders, en zoals later blijkt 7 mannen of vrouwen deel mogen nemen aan Expeditie Robinson.

Waardoor dit spel  in mijn ogen weer meer toekomst heeft.