GTST-blog: de allereerste winter-cliffhanger

GTST-blog: de allereerste winter-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Meerdijk is in rep en roer door de komst van Jan Maes (Harpert Michielsen). Vooral Zoë (Anouk Maas) heeft veel last van deze man. Om haar studie te kunnen betalen, spreekt Zoë met mannen af. Puur en alleen voor hun gezelschap. Maar als snel blijkt dat Jan meer wil van Zoë. Hier wil ze dan ook snel vanaf. Maar dan krijgt ze de schrik van haar leven. Jan blijkt ook ineens in het AZM te werken.

In het ziekenhuis maakt Jan niet echt vrienden. Vooral Aysen (Dilan Yurdakul) moet niets van Jan weten. Wanneer Zoë haar in vertrouwen neemt, is Aysen nog woedender. Zij wil samen met Zoë een plan bedenken om van Jan af te komen. Ondanks de plannen, valt Zoë weer in de vallen van Jan. Zij lijkt maar niet van hem af te kunnen komen. Maar dan blijkt dat er meer mensen van Jan af willen. Heel veel mensen... 

Alles speelt zich af op de boot van Jan. Er komt een handgemeen tussen Jan en Zoë. Hierbij lijkt Jan Zoë te willen aanranden. Maar gelukkig weet Zoë zichzelf te beschermen en duwt Jan van zich af. Door de duw valt Jan in het water. Even lijkt hij niet meer boven te komen. Zou Jan verdronken zijn? Of is er meer aan de hand?

Er is in ieder geval één getuige van dit alles; Lana! De dochter van Sjors (Melissa Drost) is per toeval in de haven terecht gekomen. Wanneer zij iets in het water hoort vallen rent ze voor haar leven. Heeft zij dingen gezien die zij misschien niet had mogen zien? Weet Lana op tijd te ontkomen? Heeft iemand haar gezien bij de haven? Sterker nog, wat heeft Lana precies gezien?

In slechts één week tijd heeft Jan veel vijanden gemaakt. Zo maakte Ludo (Erik de Vogel) duidelijk dat hij zijn familie met rust moest laten. Ludo's nichtje, Kimberly (Britt Scholte), lijkt bijna in de val van Jan te trappen. Gelukkig weet Janine (Caroline de Bruijn) dit op tijd tegen te houden. Maar Jan is een volhouder en blijft Kimberly lastig vallen. Tijd voor Ludo om nogmaals bij Jan langs te gaan...

Amir (Alkan Çöklü) heeft het ook niet makkelijk. Hij heeft eindelijk een verblijfsvergunning. Nu wil hij zijn droom nagaan. Hij wil eindelijk als arts aan de slag in het AZM. Hiervoor moest hij een test maken. Helaas kende Jan mensen die de test moesten nakijken. Hij heeft ervoor gezorgd dat Amir deze test niet gehaald heeft. Wanneer Amir dit aan Bing (Everon Jackson Hooi) verteld, is die woedend. Hij wil hoogstpersoonlijk verhaal gaan halen bij Jan. Hij komt ook in de buurt van de boot. Zal Bing iets te maken hebben met de dood van Jan?

Anton (Joep Sertons) krijgt te horen wat Jan met het AZM van plan is. Op zijn afdeling, de spoedeisende hulp, moeten veel banen verdwijnen. Ook de baan van Anton staat op het spel. Hij probeert contact te leggen met Jan. Helaas die niet bereikbaar. Hier laat Anton het niet bij zitten. Op de boot komt het tot een confrontatie tussen Anton en Jan. Hierbij deelde Anton een flinke tik uit aan Jan...

De altijd behulpzame Laura (Jette van der Meij) is ook woedend op Jan. Zeker wanneer ze weet wat hij Zoë allemaal aangedaan heeft. Hij heeft een persconferentie in hotel de Rozenboom gepland. Maar op het laatste moment had hij ineens allemaal nieuwe eisen. Laura weigerde om de eisen op te volgen. Wanneer Jan hier achter komt, is die woedend. Voor Laura is de maat vol; zij verteld precies hoe ze over hem denkt. Hier is Jan niet van gediend en dient een klacht in.

Wanneer Sjoerd (Guido Spek) van het ontslag van Aysen hoort, is hij woedend. Hij wil ook verhaal gaan halen bij Jan. Eenmaal in het ziekenhuis komt het tot een confrontatie. Hierbij gebruikt Sjoerd ook bijna geweld. Maar het blijft bij een bedreiging. Toch? Of heeft Sjoerd meer te maken met de dood van Jan? Was hij ineens zo boos op het ontslag van Aysen?

In slechts één week heeft Jan heel veel mensen tegen zich in het harnas gejaagd. Maar er was één iemand die de controle verloor. Er is iemand in Meerdijk die de dood van Jan op zijn geweten heeft. Of was het toch noodweer? Of was het slechts een ongeluk? De kans is groot dat dit geheim nog maanden gaat duren. Zou Jan wel echt dood zijn? Of zou hij nog in leven zijn en uit zijn op wraak?

De allereerste winter-cliffhanger is meteen een hele spannende. Deze hele week stond GTST in het teken van de winter-cliffhanger. Veel verhaallijnen kwamen deze week samen. Vrijdagavond was dan dé spannendste aflevering te zien. Gelukkig kan de kijker maandag al kijken naar het vervolg. Maandag gaat GTST gewoon weer verder waar het vrijdagavond is geëindigd. Anders dan met de zomer-cliffhanger, duurt de winter-cliffhanger geen twee maanden.

Maar met de winter-cliffhanger ontstaan wel veel vragen. Of die antwoorden snel zullen volgen is nog maar even de vraag. Waarschijnlijk komen de antwoorden op de vragen pas met de zomer-cliffhanger. Misschien duurt het ook nog wel tot na de zomer-cliffhanger...

Goede Tijden, Slechte Tijden is iedere werkdag om 20.00 uur te zien bij RTL 4.