Eindelijk! De eerste NOS-app voor de iPad is er

Eindelijk! De eerste NOS-app voor de iPad is er

Geschreven door Pieter Jongsma

Na de succesvolle introductie van de NOS app voor smartphones, is de NOS-app vanaf nu ook beschikbaar voor iPad. De app is direct op je iPad te downloaden via http://nos.nl/app of de Apple App Store.

Gebruiksgemak en video
De belangrijkste kenmerken van de NOS-app voor de iPad zijn de overzichtelijke vormgeving en de focus op video. De NOS heeft een groot en uniek aanbod aan video’s die je via de app snel en makkelijk kunt bekijken. Er is bewust gekozen voor een stijl die eenvoud en rust uitstraalt, zodat je overzichtelijk kunt navigeren tussen de verschillende categorieën. Het design volgt de vormgeving van de smartphone apps. Er zijn drie hoofdcategorieën: uitzendingen, nieuws en sport. De app werkt in portrait stand (staand) en landscape (liggend).

Nieuws en sportpagina
De nieuws- en sportpagina’s zijn opgebouwd uit drie delen. Bovenaan staat altijd het laatste nieuws. Als je een artikel opent dan vult dit volledig uit in het scherm en in het carrousel boven het artikel staat gerelateerde video. Onder de artikelen op de nieuws- en sportpagina's vind je een reeks met de meest bekeken video's van die dag. Zo kun je snel zien welk nieuws die dag online de meeste aandacht trekt. Daaronder volgt een lijst met nog meer artikelen voor als je iets op wilt zoeken of verder terug wilt gaan in tijd.

Livestreams en uitzendingen
Onder ‘Uitzendingen’ vind je de laatste NOS Journaals, NOS Sportjournaals, NOS Studio Sport en de laatste uitzending van Nieuwsuur, NOS Jeugdjournaal, NOS op 3, NOS op 3 nieuwsflits en het Nieuws in 60 seconden. Ook Journaal 24, Politiek 24 en livestreams kun je via dit menu-item volgen. Bij grote nieuws- en sportevenementen, zoals de Tour de France wordt er een nieuwe nieuwscategorie toegevoegd.

Volgende stap
Lara Ankersmit, Hoofd NOS Nieuwe Media over de roadmap vanaf nu: “De huidige NOS iPad-app is een eerste versie. De app zal geregeld worden geüpdate met functionele en technische verbeteringen. Wij ontwikkelen voortdurend door. Van de mobiele apps worden de NOS-app en de Teletekst-app het meest gebruikt. Met alle apps bereiken we gemiddeld 2,5 miljoen mensen en dit aantal groeit. Ik verwacht dat de iPad-app daar een belangrijke bijdrage aan gaat leveren.”