Recensie: Doe het lekker zelf!

Recensie: Doe het lekker zelf!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Woensdagavond kwam RTL 4 met een nieuw programma; Doe het lekker zelf! In dit programma mogen acht creatieve deelnemers mee. In de finale strijden de overgebleven finalisten om een waardebon van €10.000,-. De presentatie is in handen van Chantal Janzen. Dat is meteen hét leukste aan het programma. Want voor de rest is Doe het lekker zelf! een slechte kopie van een bekend ander programma.

Meteen krijg je als kijker het idee dat je naar Heel Holland Bakt kijkt. Alleen mis je bij Doe het lekker zelf! de ingrediënten, zoals suiker en eigeel. De kandidaten krijgen per aflevering twee opdrachten. De eerste opdracht staat in het teken van oude en nieuwe dingen. Ga maar eens iets nieuws maken van een oude schotel, of een oud bordje. Zit de kijker hier wel op te wachten?

Net wanneer je er even in zit, start een reclameblok. Dat is een goed moment op even weg te zappen. Want echt bijzonder is het programma niet. Nadat de eerste opdracht is afgerond, blijkt al snel dat het een 'bijzonder' programma is. Maar het kan altijd nog erger. De tweede opdracht van Doe het lekker zelf! was helemaal 'bijzonder'.

De acht kandidaten moesten een hondenhok ontwerpen voor maar liefst vijf honden! Als kijker val je van de ene in de andere verbazing. Want waarom zou je een hondenhok willen ontwerpen? De hondenhokken moesten 'gekeurd' worden door de vijf honden. Waar gaat dat heen met de Nederlandse televisie?

Dan de twee juryleden. Florian en Erika moeten de acht kandidaten voorzien van feedback. Deze twee juryleden zijn voor de meeste kijkers nog vrij onbekend. Waar moet je op letten als jurylid van Doe het lekker zelf?! Nou op die vraag krijg je als kijker niet echt antwoord. Het is een vrij rommelige jury, die vrij rommelige feedback geeft. Maar misschien past dat 'rommelige' wel heel goed bij Doe het lekker zelf!

Is dit programma een aanrader? Nou nee. Daar kan ik heel kort over zijn. Het voegt niet echt iets toe voor de kijker. Chantal Janzen doet het heel leuk, maar dit is geen programma voor haar. Ik zou hier eerder Nance of Lieke van Lexmond op zetten. Nee ik ben geen fan van Doe het lekker zelf. De titel vind ik dan wel weer heel bijzonder. Het zou zomaar een SBS6 programma kunnen zijn...

Doe het lekker zelf! is iedere woensdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL / William Rutten