Opdienen of Afserveren: Koffie? Verkeerd!

Opdienen of Afserveren: Koffie? Verkeerd!

Geschreven door Sebastiaan Boers

Woensdagavond gingen de zusjes Nelleke en Annewil hun droom waarmaken. De twee zijn van plan om een koffietentje op te zetten. Gelukkig kregen de twee zusjes hulp van hun ouders. Vooral de vader heeft veel vertrouwen in zijn dochters....maar niet heus.

Waarom zou je een koffietentje willen openen? Nou misschien omdat je van koffie houdt? 'Ik houd niet van koffie en ik kan geen koffie zetten' aldus een koffietent medewerkster... hoe dan? Hoe krijgen die zusjes het voor elkaar om een koffietentje te openen?! 

Om het nog completer te maken ging één van de zusjes 'gezellig' op vakantie. Daarover was de andere zus alles behalve bij. Alle 'belangrijke' beslissingen lagen ineens in de handen van haar alleen. Zo moest zij tafels en stoelen uitzoeken. Maar de-op-vakantie-zus wilde geen plastic uitziende tafels.... zelfs van haar vakantieadres bemoeit ze zich nog met haar 'project'.

Alles wat niet goed gaat, gaat ook niet goed. De twee zusjes denken hier veel te makkelijk over. Hoe gaan die nu een koffietentje runnen? Ik maak mij serieus zorgen om het welzijn van de koffietent. Maar de koffietent staat in Ermelo, dus misschien zitten de mensen daar wel te wachten op een koffietent die door twee zusjes wordt gerund. Het zou wel handig zijn als de twee zusjes enige kennis over koffie zouden hebben. Hier hebben de beide geen trek in, zo lijkt het...

De twee zusjes komen totaal niet enthousiast over. Ook de vader is alles behalve enthousiast. Er moet nog zoveel gebeuren, dat je je afvraagt of het wel goed komt. Het is werkelijk niet te geloven. Je valt van de ene verbazing in de andere. Dit kan toch niet goed gaan? Of heb ik het misschien mis? Gaan de twee zusjes voor een verbazing zorgen?

Als je een koffietentje wil openen, heb je wel verstand van koffie nodig. Dus kregen de twee zusjes een koffietraining. Maar die werd totaal niet serieus genomen. Ze deden er allebei een beetje lacherig over. Hoe wil je koffie gaan serveren als je er totaal geen verstand van hebt? Is dit een grap? Of is dit een serieus programma? Het Ik Vertrek gehalte is bijzonder hoog. Misschien zelfs wel een tikje hoger.

Slechte voorbereiding. Anders kan ik het niet verwoorden. Gemakzucht is ook wel een woord die ik in de mond wil nemen. Hoe moet dit nu verder in Ermelo? Natuurlijk gun ik Nelleke en Annewil succes. Maar voor dit succes mag wel iets meer gedaan worden. Als de mannen ook nog eens 'dwars' gaan liggen, is het helemaal mis. Gaan ze het wel redden?

Terwijl de opening steeds dichterbij komt, houden de zusjes toch niet zo van bakken. Je snapt niet wat de twee zusjes in die koffietent doen. Vlak voor de opening mogen vrienden en bekenden even 'kennismaken'. Ze geven feedback waar de zusjes mee aan de slag kunnen. Zijn ze nu helemaal klaar voor de opening? Het lijkt allemaal een rommeltje te gaan worden...

Wanneer Kaneel & Kruimels daadwerkelijk open gaat, staat één zusje er even alleen voor. Meteen staat er al klanten voor de deur. De paniek lijkt toe te slaan. Maar toch staat het zusje er maar mooi wel! Maar er ontstaan wel veel vragen. De grootste vraag is toch wel wat ze gaan verdienen. Nou, daar gaat de hele familie 'gezellig' een avond voor zitten. Want de vader wil natuurlijk wel iets terug zien van zijn investering...

Ik heb met verbazing en plezier naar dit nieuwe programma gekeken. De promo die bij RTL 4 te zien was, smaakte naar meer. Zelf ben ik geen Ik Vertrek fan, maar programma's als Heel Holland Bakt en Bed & Breakfast vind ik wel heel leuk. Opdienen of Afserveren mag ik nu aan dit rijtje toevoegen. Het is bovendien heel makkelijk om vanuit huis te oordelen en te reageren. Er komt heel veel kijken bij een eigen zaak beginnen. Maar hoe het in beeld wordt gebracht door RTL 4 is ronduit hilarisch. Ik houd hiervan en ik ga volgende week zeker weer kijken! 

Succes zusjes. Succes.

Opdienen of Afserveren is iedere woensdagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4.