Opdienen of Afserveren: Kleur? Keuze!

Opdienen of Afserveren: Kleur? Keuze!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Woensdagavond was het niet een belangrijke politieke avond. Het was ook de avond van Opdienen of Afserveren. In de derde aflevering hadden Richard en Roelie een droom. Zij wilden dolgraag een eigen restaurant openen. Samen met goede vriend Harold waren zij in overleg om hun droom werkelijkheid te laten worden. Helaas waren Richard en Harold het niet altijd snel eens met elkaar.

Wanneer Roelie een speciale kleur groen voor het restaurant wil, wil Harold iets anders. Harold houdt niet van groen. Volgens mij houdt Richard ook niet van overleg. Zijn wil is wet, tenminste zo lijkt het. Roelie is dan meteen even stil en lacht het allemaal weg. Maar zo lijkt het hé? Ik ben er niet bij geweest. Het is in ieder geval vrij opvallend. Gaat dit allemaal wel goed komen?

Roelie is meer van de kleurtjes en van het bestek. Over zaken doen heeft ze weinig verstand. Tenminste, dit lijkt ze over te willen laten aan Richard en Harold. Ze laten elkaar in hun waarde. Harold gaf aan dat ze elkaar respecteren en dat ze elkaar goed aanvullen. Tijdens een vergadering, de eerste ook nog eens, lijkt dit totaal niet te kloppen. Harold lijkt totaal geen aandacht te hebben voor de vergadering. Zijn telefoon is belangrijker...

Volgens Richard is het allemaal stress. Stress vanwege het eigen restaurant. Zelf is Harold geen chef kok, maar hij wil wel in de keuken staan. Voor Richard en Roelie is het de taak om de restaurant én de bar op zich te nemen. De taakverdeling lijkt dus dik in orde, toch?

Het lijkt erop dat er een muur gesloopt moet worden. Dat lijkt heel eenvoudig. Met de nadruk op lijkt. Want daar hadden Richard en Harold zich namelijk een beetje in vergist. Meteen moest Harold iemand bellen om het op te lossen. Ook was er nog een lamp kapot. Maar gelukkig was er een bouwvakker die een bouwlamp wilde uitlenen. Dat vond ik dan wel weer heel erg lief.

Daarnaast moeten Richard en Roelie leren koffie zetten. Zij kregen een spoedcursus koffie zetten. Daar kwam nog best veel bij kijken. Want hoe schenk je de melk in? Dat is toch best heel belangrijk. De twee vonden het vooral heel erg grappig. Koffie zetten is toch moeilijker dan je denkt... Toch lijkt het erop alsof het toch nog goed gaat komen.

Dan komt er ineens Dagmar om de hoek kijken. Dagmar is de vrouw van Harold en heeft een mening. Haar mening is 'doorslaggevend' in verband met de kleur van het restaurant. Roelie vond de kleur groen heel mooi. Harold vond dit maar niets. Maar helaas voor hem, Dagmar vond groen ook mooi. Dus daarmee werd het 3-1 voor #teamgroen. Dus daar stond Harold dan...

In plaats van blij te zijn, reageerde hij bot 'fijn voor je'. Dat vond ik nou niet bepaald een goede collega. Een goede samenwerking is het ook niet echt. Ze leven een beetje langs elkaar heen. Dat vind ik toch een beetje jammer. De gezamenlijke droom lijkt ineens te veranderen in een nachtmerrie. Is het dat wel allemaal waard geweest, vraag ik mij als kijker dan hardop af.

Wanneer Richard en Roelie ook nog ongevraagd aan het shoppen zijn, is het hek helemaal van de dam. Een grote spiegel, die Richard mooi vond, werd niet mooi gevonden door Harold. Hierop reageerde zijn vrouw, Dagmar, weer met 'oude zeikerd'. Of dit nu een grap is of niet, ik vind het erg jammer. Het lijkt wel alsof Richard en Roelie hun eigen zin doordrijven. Overleg, het toverwoord voor samenwerken, lijkt in dit verhaal niet voor te komen.

Vlak voor de opening moeten er allerlei meubels worden opgetild. Dat gaat de één wat makkelijk af dan de ander. Maar het lijkt toch nog goed te komen. Richard lijkt zelfs te zijn afgevallen. Voor Roelie staat het vast dat de koks wat lekkers moeten koken voor Richard. Maar dat komt vooral door de stress. Die slaat er bij iedereen heel hard in.

Zelfs bij Roelie is het allemaal merkbaar. Zij moest even een paar spullen ophalen. Daarbij wil ze bijna in de verkeerde auto stappen. Gelukkig komt het allemaal goed met Roelie en met haar auto. Alles wordt daarna in de puntjes geregeld. Allemaal zetten ze hun schouders eronder om alles goed te laten komen.

Op de dag van de opening is Harold heel relaxed. Misschien wel iets te relaxed... hij strijkt nog even zijn shirt. Dagmar merkt op dat Harold te laat is... dat zorgt weer voor een stressmomentje. Maar gelukkig is het daarna feest. Het feest kan nu eindelijk beginnen. Voor Richard, Roelie, Harold en Dagmar is het nu een kwestie van genieten. Het is toch allemaal goed gekomen. Gelukkig maar. Nu op naar een mooie samenwerking.

Succes!

Opdienen of Afserveren is iedere woensdagavond om 21.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: RTL