Nieuwe natuurserie ´Wild Arabia´ toont Mysterieus Natuurschoon

Nieuwe natuurserie ´Wild Arabia´ toont Mysterieus Natuurschoon

Geschreven door Pieter Jongsma

Arabië spreekt tot de verbeelding, romantisch, mysterieus en afgegrendeld. Moeilijk doordringbare gebieden geven weinig prijs van de schoonheid van het land. Cultuur van millennia geleden ligt erin verborgen…

Wild Arabia neemt je vanaf 5 juli voor het eerst mee op een magische reis langs adembenemende landschappen: zand zover het oog reikt en zeldzaam wild dat zich weet aan te passen aan de omstandigheden van deze barre woestijnen. Maar ook de sinds mensenheugenis daar woonachtige bevolking vindt er zijn thuis en laat ongekende sporen na: tempels uit de oudheid en de modernste wolkenkrabbers van onze tijd. Wild Arabia vertelt het verhaal van de mensen en de dieren van Arabië.

Afleveringen
In de drie afleveringen wordt elke week een ander gebied van Arabië ontdekt. In de eerste aflevering start de camera vanuit het hart van de woestijn. Bedoeïenen maken een tocht door een van de mooiste en minst verkende woestijnen op aarde.
Spectaculaire ruïnes in Saoedi-Arabië tonen de geschiedenis van het machtige rijk van de Nabateeërs

In week twee wordt een uithoek van het Arabische Schiereiland uitgelicht. Aan de zuidkust van Oman rijzen een aantal steile pieken uit de Indische Oceaan. Hier is meer leven te vinden dan in de hele rest van Arabië bij elkaar.

In de slotaflevering ziet de kijker de grote verandering die Arabië heeft ondergaan. De traditionele kamelenraces symboliseren deze gigantische transformatie. De afgetrainde kamelen worden tegenwoordig bereden door robots om zo min mogelijk gewicht te laten dragen.

Wild Arabia is geproduceerd door de BBC, de makers van eerder uitgezonden natuursseries als Earthflight en Africa. De BBC reisde voor Wild Arabia onder andere door Oman, Saoedi-Arabië en de Verenigde Arabische Emiraten.

WILD ARABIA, VANAF 5 JULI DRIE WEKEN LANG ELKE VRIJDAG OM 20.25 UUR, NEDERLAND 2