TV-blog: het slot van De Luizenmoeder

TV-blog: het slot van De Luizenmoeder

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent. Ben je voor het eerst hier, of ben je al bekend? Dit nummer moet veel mensen als muziek in de oren klinken. Het is het lijflied geworden van de hit serie De Luizenmoeder. Wat relatief klein is begonnen, is uitgegroeid tot iets gigantisch! Iedereen leek naar De Luizenmoeder te kijken. Op maandagochtend was het vaak hét gesprek om de week mee te beginnen.

Na tien weken De Luizenmoeder is het nu echt (even) voorbij. Maar wat hebben deze tien weken ons allemaal gebracht? Als eerste natuurlijk de bijzondere juf Ank (gespeeld door Ilse Warringa). Zij was hét gezicht van deze hit serie. Mede dankzij haar is De Luizenmoeder uitgegroeid tot iets heel bijzonders. En dat vinden wij niet raar, maar dat vinden wij alleen maar heel bijzonder.

Even in het kort; De Luizenmoeder gaat over het leven in en rond een basisschool. Leraren, ouders én kinderen spelen een hele belangrijke rol. Voor Hannah (gespeeld door Jennifer Hoffman) brak een spannende tijd aan. Na haar scheiding probeerde zij haar leven weer op te pakken. Meteen bij de eerste schooldag van haar dochter gaat het mis. Zo probeert Nancy (Bianca Krijgsman) er voor te zorgen dat Hannah een echte luizenmoeder wordt. 

De aflevering over seksuele voorlichting was een hele speciale. Juf Ank had het over 'speciaal knuffelen'. Hier werd volop gereageerd op Twitter. Zo werden in groep drie de termen 'voorbips' en 'pielemuis' gebruikt. Ook dit zorgde voor de nodige hilariteit op het internet. Niet alleen hierom moesten de Luizenmoeder-fans enorm lachen. De manier waarop juf Ank les geeft is ook hilarisch.

Zo houdt juf Ank veel van zingen. Over elk onderdeel in haar les, had ze wel een liedje klaar. Maar de bekendste is toch wel 'Hallo allemaal'. Het carnaval wist prima in te haken op het succes van De Luizenmoeder. Niemand leek onder het succes van De Luizenmoeder uit te kunnen komen.

Ook de aflevering over 'Winterklaas' was een hele speciale. De basisschool probeerde de 'Zwarte Pieten discussie' uit te weg te gaan. Sinterklaas was niet langer welkom, dus besloot directeur Anton (gespeeld door Diederik Ebbinga) om Winterklaas te bedenken. Dit leverde wederom veel hilariteit op. Iedereen vond het idee heel leuk, maar het liep allemaal iets uit de hand.

Wat De Luizenmoeder vooral zo leuk maakte was de herkenbaarheid. Iedereen herkende wel iets in de karakters van De Luizenmoeder. Iedereen leek meer en meer te gaan houden van deze hit serie. Vooral na de tweede aflevering schoten de kijkcijfers omhoog. De aflevering van vorige week wist meer dan drie miljoen kijkers te bereiken. Hiermee blijkt wel wat een enorm succes De Luizenmoeder is.

Zelfs de TV Kantine kon niet om dit succes heen. Carlo Boszhard wilde een persiflage van deze hit serie. Zelf kroop hij in de huid van Anton. Actrice Jelka van Houten kroop in de huid van juf Ank. Maar er gaat niets boven dé echte hit serie. Je kunt wel proberen om iets na te doen, maar het origineel is toch vaak beter. De Luizenmoeder was namelijk al hilarisch van zichzelf.

Maar wat moeten de vele miljoenen kijkers nu doen? Moeten zij wachten op de dvd van De Luizenmoeder? Moeten zij nu lang wachten op seizoen twee? Of moeten zij alle aflevering terug kijken via het internet? Dat er een tweede seizoen gaat komen is al wel duidelijk. Nederland houdt van De Luizenmoeder. Nederland wil meer zien van De Luizenmoeder. Dus is een tweede seizoen een logische keuze.

Toch is het nu flink wennen op de zondagavond. Nu kan de kijker niet meer genieten van juf Ank. Gelukkig bestaan haar nummers nog. Zo is hieronder het nummer van juf Ank te beluisteren. Naast 'Hallo allemaal' is er een ander toepasselijk nummer...

https://www.youtube.com/watch?v=2mz165_R4fo

Zangeres Nelly Furtado bracht in 2009 haar single All Good Things Come To An End uit. In dit nummer zingt Nelly over dat er aan alle goede dingen een einde komt. Dit nummer past wel een beetje bij De Luizenmoeder. Waarom moet er nu ineens een einde aan komen aan deze hit serie? Toch is er ook wel iets positiefs aan het nummer. Het einde van goede dingen kan een begin zijn van mooiere dingen! Dus het einde van seizoen één is het begin van seizoen twee!

https://www.youtube.com/watch?v=4pBo-GL9SRg

Dag juf Ank. Dag Anton. Dag Hannah. Heel graag tot seizoen twee!

Foto: AVROTROS