GTST zomer-blog  ; #7 Begin van het seizoen!

GTST zomer-blog ; #7 Begin van het seizoen!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De spannendste cliffhanger ooit gaat verder! 

Negen inwoners maakten de sprong van hun leven. Slechts acht bereikten de grond veilig. Voor één van de springers eindigt de sprong met een fatale afloop. Wat leek op een fantastisch cadeau werd een regelrechte nachtmerrie.

Maxime kwam met een idee om een parachutesprong te maken. Dit had zij geregeld als huwelijkscadeau voor Nuran en Rik. Dit tweetal besloot, na er lang m heen gedraaid te hebben, met elkaar te trouwen.

Samen met Maxime, Nina, Noud, Wiet, Aysen, Mike, Rikki en Lorena stapt Nuran in het vliegtuig. Nuran's aanstaande echtgenoot is de grote afwezige. De avond voor de sprong kwam het tot een heftige discussie.

Dat is het eindelijk zo ver, de sprong kan beginnen. Iedereen in het vliegtuig lijkt positief gespannen. Niemand heeft nog een idee wat er staat te gebeuren. Mike heeft al ervaring met parachutespringen en besluit de laatste instructies te geven. Dan is het zo ver, iedereen spring achter elkaar uit het vliegtuig. Ze maken de sprong van hun leven. 

De avond voor de sprong was een onbekende te zien die één van de parachutes saboteerde. De kabels van de parachute werden doorgeknipt. Dit kon grote gevolgen hebben voor één van de springers. Tijdens de sprong wordt dat al snel duidelijk. Als bij iedereen langzaam maar zeker de parachutes open gaan, lijkt het voor één van de springers niet te lukken.

Als Rik uiteindelijk op de plek arriveert waar de eerste springers landen ziet hij iets vreselijks voor zijn ogen gebeuren. Met een doffe klap land iemand op de grond. Wie deze klap maakte is lange tijd onduidelijk. Wel is meteen duidelijk dat degene dit niet overleefd kan hebben.

Rik ziet als eerste zijn dochter Rikki in tranen in elkaar zakken. Zij heeft ook alles voor haar ogen zien gebeuren. Langzaam maar zeker wordt duidelijk wie de sprong niet overleefd heeft, het was Mike. Niet iedereen lijkt moeite te hebben met de dood van Mike. Vrijwel iedereen aan boord van het vliegtuig had een hekel aan hem.

De politie van Meerdijk komt al snel tot de conclusie dat de parachute van Mike is gesaboteerd. Er is dus sprake van een moordaanslag. Wie wilde Mike dood hebben? Waarom moest Mike dood? Deze vragen hebben de inwoners van Meerdijk lang bezig gehouden.

De zus van Mike, Bianca is ten einde raad. Nadat ze eerst haar zoon, Edwin, verloren is aan een dodelijke ziekte is ze nu ook haar broer kwijt. Ze houdt nauw contact met de politie. De politie lijkt bijna letterlijk op een dood spoor te zitten. Niemand vertrouwt elkaar meer. Als snel is er een eerste verdachte in beeld, Lorena.

Door een conflict wat Lorena heeft gehad met Mike lijkt ze al snel verdacht. Ook zijn er vingerafdrukken van Lorena gevonden op de tang waarmee de parachute is gesaboteerd. Lang houdt Lorena vol onschuldig te zijn. Aysen probeert met veel moeite een bekentenis uit Lorena te krijgen.

Wanneer Lucas op het politiebureau de camerabeelden van de avond voor de parachutesprong ziet, schrikt hij enorm. Op de beelden herkent hij zijn zus Nina. Zou Nina iets te maken hebben gehad met de moord op Mike? Lang kan Lucas dit niet voor zich houden en ook Nina wordt als verdachte gezien.

Na Lorena beland ook Nina voor een poos achter de tralies. Voor Bianca een hele opluchting. Na maanden in onzekerheid te hebben geleefd is de moord nu opgelost, zo leek het. Totdat zowel Nina als ook Lorena vrij gelaten worden. Het onderzoek is weer terug bij af. Dit grijpt Bianca zo aan dat ze het hef in eigen hand neemt.

Als Bianca dreigt om Nola, haar nichtje en dochter van Nina, iets aan te doen, grijpt Lorena in. Bianca wil van beiden de waarheid weten rondom Mike. Nina en Lorena lijken zich even geen raad en Bianca komt tot bezinning. Als ook Anton opduikt lijkt Bianca compleet in te storten. Ze besluit om Meerdijk even te verlaten om tot rust te komen.
(Dit was tevens de laatste scene van Cynthia Abma als Bianca Bouwhuis in GTST). 

Ook voor Rikki werd het allemaal teveel. Na lang te hebben gepiekerd besluit ze om een tijdje naar Londen te gaan voor haar opleiding. Alle ellende wil ze hiermee achter zich laten. Nog dagelijks heeft Rikki moeite met de vreselijke beelden die ze mee heeft gemaakt op de dag van de parachutesprong.

De moord op Mike heeft alle inwoners maandenlang bezig gehouden. Het leek er op alsof de moord onoplosbaar werd. Aysen en Menno werden hier op aangesproken door Anton en Bianca. Na maanden van onzekerheid is er nog geen steeds geen duidelijkheid. Deze onzekerheid lijkt een eeuwigheid te duren. Totdat Aysen er met andere ogen naar gaat kijken en tot een ontdekking komt.

De ontdekking van Aysen lijkt voor iedereen als een grote shock te komen. De gevolgen van de ontdekking zijn nog steeds dagelijks te merken in Meerdijk. Het blijkt dat Rik achter de gruwelijke daad zat. Hij heeft de parachute van Mike gesaboteerd en heeft hier maandenlang zijn mond over gehouden. Hoe hij is tot deze daad gekomen en vooral waarom?

Hiermee is de zevende GTST zomer-blog ook een feit. Deze blog stond in het teken van de spannendste cliffhanger van GTST. De gevolgen van deze cliffhanger speelden zeker een rol in de huidige cliffhanger. Volgende week zondag is er weer een GTST zomer-blog, die zal geheel in het teken staan van de bekentenis van Rik en zal verder gaan waar deze zomer-blog gestopt is. Zorg dat je die niet mist!