Voetbal Inside verhuist van RTL 7 naar Veronica

Voetbal Inside verhuist van RTL 7 naar Veronica

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het populaire voetbalprogramma Voetbal Inside verhuist van RTL 7 naar Veronica. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen maken met hun programma de overstap naar Talpa TV, de zendergroep van John de Mol. De geruchten hingen al langer in de lucht, maar nu lijkt het definitief.

Nog maar kort geleden was er veel ophef over Voetbal Inside. Dat had allemaal te maken met een grap van Renee. Hij kwam op met een blonde pruik. Dat leverde vooral negatieve reacties op. Daarnaast nemen zowel René als Johan geen blad voor de mond. Zo hebben zij het vaak niet over voetbal, maar over het shownieuws. Zelfs hun collega's binnen RTL moesten het vaak ontgelden. 

Wilfred, René en Johan hebben bij de zender van De Mol een contract van vier jaar getekend. Het voetbalprogramma zal op dezelfde dagen en tijden te zien zijn op de mannenzender van Talpa TV. Of de naam 'Voetbal Inside' ook mee gaat is nog onduidelijk. De kans is groot dat het populaire voetbalprogramma onder een nieuwe naam verder gaat.

Op RTL 7 scoorde Voetbal Inside veel kijkers. Gemiddeld keken er 700.000 tot 800.000 mensen naar de talkshow. De kans is groot dat de drie heren aanstaande vrijdagavond wel zullen reageren over hun overstap. Om 20.30 uur is Voetbal Inside dan namelijk weer te zien bij de commerciële zender.

Update: Johan en René hebben de overstap woensdagavond bevestigd tegenover Shownieuws en RTL Boulevard. Een woordvoerder van RTL bevestigde het nieuws ook al tegenover NU.nl. Wilfred gaf donderdagochtend op Radio 538 aan dat de overstap echter nog niet helemaal rond is. Het VI-trio is sinds vorige week in gesprek met John de Mol, maar zij hebben nog niet getekend bij de zender.

Foto: RTL