It Takes 2: Samen & Alleen

It Takes 2: Samen & Alleen

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het was zaterdagavond tijd voor de halve finale van It Takes 2. Deze was trouwens ook op zondagavond te zien. RTL 8 zond toen namelijk de herhaling uit. In deze halve finale streden de vijf BN-ers om een plek in de finale van aanstaande zaterdag. De muzikale strijd wordt steeds spannender, zeker met die finale in zicht! In de halve finale moesten de BN-ers alléén en samen zingen...

De avond werd geopend door Evi en haar coach Marcel. Zij zongen samen het nummer Kids, van Robbie Williams en Kylie Minogue. De uithaal van Evi was heel bijzonder. Samen met Marcel klonk het hele optreden heel erg goed. De jury was redelijk voorzichtig met de punten. Evi kreeg voor dit optreden 26,0 punten, vrij laag vond ik zelf. 

Later in de halve finale moest Evi alleen zingen. Zij koos ervoor om het nummer, I Follow Rivers, te zingen. Het werd een heel bijzonder optreden. Evi maakte er een hele bijzondere versie van. Op deze manier had ik dit nummer nog niet eerder gehoord. Het was heel erg gedurfd om dit nummer op deze manier te zingen. Maar de jury gaf 'slechts' 25,5 punten. Bij elkaar opgeteld kreeg Evi een matige 51,5 punten. Dat hadden best meer punten mogen zijn.

Eva mocht eerst alleen gaan zingen. Zij zong het nummer Diamonds van Rihanna. Het werd een heel bijzonder optreden. Ook alleen weet Eva indruk te maken met haar stem De uithaal was weer heel erg goed. Dit nummer paste perfect bij de stem van Eva. De jury beloonde Eva met 28,0 punten, een prima score.

Maar met coach Romy was Eva pas echt sterk. Zij zongen samen met nummer Emotions. Het werd een heel intiem en bijzonder optreden. De stemmen klonken samen weer fantastisch. Met dit optreden kon Eva zo naar de finale. Eva zou daar echt prima thuis passen. De jury beloonde Eva met dit optreden met 29,0 punten. Bij elkaar opgeteld kreeg Eva 57,0 punten!

Het solo optreden van Dionne pakte bijzonder goed uit. Zij zong alleen het nummer Natural Woman. Het werd een fantastisch goed optreden! Dionne kan prima alleen zingen, maar met Marcel is zij ook heel goed. Dit moest wel drie tienen opleveren. De jury deelde die mening; zij gaven ook drie keer een tien! Dus de maximale 30,0 punten voor Dionne.

Samen met coach Marcel zong Dionne Highway To Hell. Ook dit optreden was weer fantastisch. De stem van Marcel is gewoon geweldig! Die twee samen is gewoon goud. Het moet dan ook raar lopen, wil Dionne de finale niet halen. Voor dit optreden kreeg Dionne 29,5 punten. Bij elkaar opgeteld kreeg Dionne maar liefst 59,5 punten! Dat is een finaleplek, toch?!

Leo mocht eerst zingen met coach Trijntje. Zij zongen samen Beneath Your Beauiful. Het werd een vrij rustige start. De stem van Trijntje vond ik in dit optreden niet heel sterk. Het nummer past wel heel goed bij de stem van Leo. Maar de samenzang vond ik dit keer niet heel sterk overkomen. Leo kreeg voor dit optreden een hele mooie 27,0 punten. Dat vond ik eerlijk gezegd wel een beetje hoog.

Later moest Leo ook alleen zingen. Hij zong het mooie nummer, You Give Me Something. Hij stond er maar mooi als een ware rockster. Die diepe stem van Leo kwam prima tot zijn recht. Hij kon het prima alleen aan. Iedere week lijkt Leo wel beter te worden. Van de jury kreeg hij dan ook 27,5 punten. Bij elkaar ontving Leo toch maar mooi even 54,5 punten!

Jörgen maakte op mij diepe indruk. Hij zong eerst alleen het Nederlandstalige nummer Het Dorp. De emotie in zijn stem heeft mij wel geraakt. Dit nummer droeg Jörgen op aan zijn vader. Met alleen een piano was het simpelweg genieten van dit optreden. Wanneer iemand met een nummer een boodschap over kan brengen, dan is muziek geslaagd. De jury beloonde Jörgen dan ook met 29,5 punten!

Later in de halve finale gingen de voetjes van de vloer. Samen met coach Trijntje zong Jörgen Quando Quando Quando! Iedereen kon niet stil blijven zitten. Het werd een heel swingend optreden. De stem van Jörgen kwam weer prima tot zijn recht. Misschien is hij wel dé beste zanger van dit seizoen. Voor dit optreden kreeg hij slechts 25,5 punten, wat ik laag vond. Bij elkaar opgeteld kwam Jörgen uit op 55,0 punten.

Nu alle optredens erop zitten zijn er twee finalisten direct bekend. Eva en Dionne hebben zich automatisch geplaatst voor de finale. Deze twee zangeressen hebben dat ook zeker verdiend! Maar hiermee kwamen Evi, Leo en Jörgen in de gevaren-zone te staan.

Zelf zou ik Jörgen en Evi naar de finale sturen. Maar het publiek had nu de keuze. Zij kozen ervoor om eerst Leo door te sturen naar de finale... waarom ze dat gedaan hebben, weet ik niet. Daarna ging het tussen Evi en Jörgen. Met een ruime meerderheid wist Jörgen zich te plaatsen voor de finale. Hiermee viel het doek voor Evi. Zij strandde vlak voor de finale. 

Zelf vond ik Evi en Jörgen heel erg goed! De boodschap die zij wisten over te brengen vond ik heel sterk. Vooral Het Dorp en I Follow Rivers. Dat was echt heel bijzonder. De andere drie BN-ers deden het ook heel goed. Volgende week zijn er nog maar vier BN-ers over. Hieronder een kort overzicht van wie in welk team zit:

Team Trijntje: Jörgen en Leo
Team Marcel: Dionne
Team Romy: Eva

De finale van It Takes 2 is zaterdagavond om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Foto: William Rutten