GTST Zomer-blog 2018: #1 De zomer-cliffhanger

GTST Zomer-blog 2018: #1 De zomer-cliffhanger

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Heel Meerdijk is in rep en roer. Het huwelijk tussen Sjoerd (Guido Spek) en Aysen (Dilan Yurdakul) is al voorbij voordat die begonnen is. Vlak voor het ja-woord ging Sjoerd helemaal los. Hij vertelde tegenover iedereen hoe hij over Aysen dacht. Meteen daarna was het feest voorbij. Sjoerd vertrok vrijwel meteen en liet Aysen vol vragen achter. Lang om na te denken had Aysen niet. Want ineens waren Lana (Faye Bezemer) en Q (Max Willems) weer terug.

Meteen vertelde Lana alles aan Aysen. Over die fatale nacht in januari waarbij Jan Maes om het leven kwam. Loes (Beaudil Elzenga) komt als dader in beeld. Voor Aysen vallen alle puzzelstukjes op zijn plek. Zij kan maar één ding doen; achter Loes aan gaan. Zelf zag Loes ook dat Lana terugkeerde naar Meerdijk. Dus kon zij niets anders doen dan op de vlucht slaan. 

In het ziekenhuis vecht Bing (Everon Jackson-Hooi) nog om zijn leven. Hij is door Loes vergiftigd, wat bij het plan van Loes hoorde. Dit plan pakte alleen dramatisch uit voor Bing. Wanneer Rik (Ferri Somogyi) op bezoek komt, vertelde Bing hem over Loes. Daarop reageerde Rik door meteen met Zoë (Anouk Maas) te bellen. Zoë kan haar oren niet geloven en ziet de vluchtende Loes voor zich.

Loes voelt zich steeds meer en meer in het nauw gedreven. Door Aysen, door Lana door Zoë en door de hulpjes van Ludo (Erik de Vogel). Rik durfde Zoë niet alleen te laten en reed meteen naar de locatie van de bruiloft. Eenmaal daar aangekomen probeerde Rik om Zoë te beschermen. Om zichzelf in veiligheid te brengen gooide Loes een brandblusser naar beneden. Deze belandde met volle vaart op het hoofd van Rik. Rik raakte hierdoor buiten bewustzijn.

Net wanneer Loes dacht veilig te zijn, stond zij oog in oog met Aysen. Met als gevolg een kat en muis spelletje tussen Loes en Aysen. Wanneer Loes geen kant meer op kan, komt het tot een gevecht. Tijdens dit gevecht weet Loes te ontkomen. Maar Aysen zette de achtervolging in. Deze achtervolging monde uit bovenop een stapel containers. Wederom kon Loes geen kant op meer op.

Wanneer de containers begonnen te bewegen verloor Loes haar evenwicht. Zij bungelde aan één van de containers voor de ogen van Aysen. Volledig in paniek schreeuwde Loes om hulp van Aysen. Maar Aysen stond daar alleen maar en kon niets doen. Toen verloor Loes de grip op de container en viel meters naar beneden. Met een schreeuw belandde zij met een klap op de grond.

Ook Ludo was in de haven aanwezig. Hij was op zoek naar de vermiste Nina (Marly van der Velden). Wanneer hij Aysen ziet weet hij niet wat hij moet denken. Van Aysen hoort hij dat Loes is gevallen. Alleen Loes wist waar Nina was. Loes had Nina opgesloten in een kapotte auto die gesloopt moest worden. Niemand had een idee waar Nina was. Ludo weet zich nu geen raad meer. De vrouw die Nina ontvoerde kan nu niet meer vertellen waar zij is.

Ondertussen merkt Nina in welk gevaar zij zich begeeft. Zij zat vast gebonden in de kofferbak van een kapotte auto. Wanneer zij zich los weet te krijgen merkt ze pas waar ze is. Zij ziet voor haar ogen dat er een auto gesloopt wordt. Dan is de auto waar zij in zit aan de beurt. De auto van Nina wordt opgetild en wordt klaargemaakt om geplet te worden. Nina kan geen kant op en schreeuwt het uit.... Met de gil van Nina komt de zomer-cliffhanger van GTST aan haar einde...

Maar er gebeurden ook meer dingen de afgelopen week. Zo kwam Tiffy (Cecilia Adorée) vanuit Utrecht naar Meerdijk. Zij kreeg eindelijk te horen wie haar vader was. Dat is niemand minder dan Anton (Joep Sertons)! Uit een vroegere affaire, met een patiënt, is Tiffy geboren. Alleen heeft Anton geen idee van het bestaan van Tiffy. Wanneer zij in Meerdijk rondloopt komt zij Lucas (Ferry Doedens), haar ex, weer tegen. Samen besluiten zij naar de bruiloft van Sjoerd en Aysen te gaan. Daar ziet ze haar vader voor het eerst.

Wanneer Lana en Q alles aan Aysen vertelden haastten zij zich naar Sjors (Melissa Drost). Voor Sjors is het eerst een shock om haar dochter weer te zien. Meteen vallen de twee elkaar huilend in de armen. Lana vertelt alles aan haar moeder; over Loes over haar vlucht en over haar gedrag. Sjors weet niet wat ze hoort en is woedend op Loes. Maar zij is dolgelukkig om haar dochter weer te zien.

Kort daarna staat Amir (Alkan Çöklü) op de stoep. Sjors vertelt aan Amir dat Lana terug is. Meteen daarop kust Amir Sjors. Even weet Sjors zich geen houding te geven. Is dit het begin van een nieuwe liefde? Vallen Sjors en Amir nu eindelijk echt voor elkaar? Het lijkt erop dat zij lang genoeg om elkaar heen hebben gelopen. Eindelijk krijgt de liefde tussen die twee een echte kans.

Er zijn een hoop vragen ontstaan tijdens deze zomer-cliffhanger. Misschien wel de belangrijkste; overleeft Nina haar benarde situatie? Niemand weet dat Nina in die auto zat. Alleen Loes weet daarvan. Maar zou Loes die val van zo hoog wel kunnen overleven? Hoe gaat het verder met Rik? Hij kreeg een brandslang tegen zijn hoofd. Komt hij er wel weer bovenop. Wordt Bing ook wel weer helemaal beter? Of krijgt hij nog last van de vergiftiging van Loes?

Op deze vragen komt pas in september een antwoord. Dan gaat het nieuwe seizoen van GTST weer van start. Maar de komende weken blik ik terug op het afgelopen seizoen. Iedere zondag komt er een nieuwe GTST Zomer-blog online. Volgende week staat de Zomer-blog volledig in het teken van begin van het huidige seizoen. Wat is er toen ook allemaal weer gebeurd. Dat lees je volgende week!

Tot volgende week!