Summer Songs 2018: #6 Jason Mraz

Summer Songs 2018: #6 Jason Mraz

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

De zomer is nog lang niet uit ons land. Al zijn de hoge temperaturen van vorige week wel weg. Nu is er af en toe een bui en wat aangename temperaturen. Maar of er nu regen is of niet, het is dinsdag en dus tijd voor een nieuwe Summer Songs. Dit keer staat zanger Jason Mraz centraal. De zanger is dit jaar weer helemaal terug in de muziekwereld. 

Zo kwam de zanger deze zomer met zijn hit Have It All. De videoclip is in nog een vier maanden al meer dan negen miljoen keer bekeken. Het is echt een nummer die past op een zomeravond. Drankje in de hand, bij het strand en kijken naar de zonsondergang. Daar doet Have It All meteen aan denken. Met de stem van Jason en zijn gitaar is een zomeravond compleet. 

Jason Mraz - Have It All:

https://www.youtube.com/watch?v=BFkTu8Y1KLs

Ruim tien jaar geleden scoorde Jason ook een zomerhit. Het nummer I'm Yours was ook niet van de radio af te slaan. Wederom met zijn stem en zijn gitaar veroverde hij de hitlijsten. Dit nummer geeft hetzelfde gevoel als Have It All. Gewoon lekker op een zomerse avond bij het strand. Dat lijkt wel de muzikale stijl van deze zanger. Hij heeft geen uptempo beats nodig om een zomerhit te scoren. Zijn stem en zijn gitaar doen al het werk.

Samen met Colbie Caillat maakte hij een bijzonder duet. Zij brachten samen de single Lucky uit. Dit nummer is ook weer perfect bij een zomerse avond. Het is een liefdes duet geworden tussen Jason en Colbie. De stemmen van deze twee artiesten passen perfect bij elkaar. Een vrij rustig, maar toch heel fijn zomer nummer. Hier kun je heel fijn bij wegdromen.

Jason Mraz & Colbie Caillat - Lucky: 

https://www.youtube.com/watch?v=acvIVA9-FMQ

Maar het kan ook nog een tikje rustiger. Jason bracht het vrij rustige I Won't Give Up uit. Opnieuw stond de gitaar centraal. Zijn stem komt ook in dit nummer prima tot zijn recht. Het is misschien geen typisch zomernummer, maar wel weer een fijn nummer om bij weg te dromen. Eigenlijk is de muziek van Jason prima om in de avond op te zetten.

Toch is er een nummer van Jason die een beetje uptempo is. Dit vind ik persoonlijk één van zijn beste nummers. Dan heb ik het over het nummer Hello, You Beautiful Thing. Hier zit net even een snellere beat onder dan in de andere nummers. Maar ook zijn gitaar komt er weer in voor. Dat is natuurlijk het allerbeste van Jason. Hier word ik echt vrolijk van. Dit is toch wel weer een typische zomerhit van Jason.

Jason Mraz - Hello, You Beautiful Thing:

https://www.youtube.com/watch?v=gMkWxjVv-hU

Jason staat ook nog altijd in de Q25, een hitlijst van radiozender Qmusic. Met zijn nieuwste single Have It All is de zanger weer helemaal terug. Of hij dit jaar nog meer hits gaat scoren is nog even de vraag. Die kans is natuurlijk wel heel groot. Als hij zijn gitaar maar blijft gebruiken zal het zeker goed komen.

Met Hello, You Beautiful Thing zit de zesde editie van Summer Songs er alweer op. Volgende week verschijnt er een zevende editie. In de zevende editie staat zanger Christina Aguilera centraal. Deze zangeres heeft veel hits op haar naam staan. Welke dit ook alweer zijn is volgende week te lezen in de nieuwe editie van Summer Songs. 

Tot volgende week!