GTST Zomer-blog 2018: #6 Zoë & Rik

GTST Zomer-blog 2018: #6 Zoë & Rik

Geschreven door Sebastiaan Boers

Meteen na de dramatische brand in Boks belandde Laura (Jette van der Meij) in het ziekenhuis. Eenmaal in het ziekenhuis krijgt ze hulp van zuster Zoë (Anouk Maas). De twee hebben meteen een klik met elkaar. Wanneer Laura's kleinzoon, Noud (Ruud Feltkamp), op Zoë stuit, is hij meteen verliefd. Laura wil die twee wel aan elkaar koppelen. Alleen ziet Noud dit totaal niet zitten.

Nadat Laura uit het ziekenhuis ontslagen werd, bleef ze paniekaanvallen houden. Gelukkig hielp Zoë Laura ook buiten het ziekenhuis. De twee bouwden een soort moeder-dochter relatie met elkaar op. Toch was er iets vreemds aan de hand met Zoë. Zij gedroeg zich soms behoorlijk verdacht. Wat had zij precies te verbergen? Het was iets wat ze niemand durfde te vertellen.

Maar al snel komt Laura er achter dat er iets niet klopt. Zij gaat op onderzoek uit en komt Zoë in De Rozenboom tegen. Zoë is niet alleen, maar in gezelschap van een oudere man. Bij Laura gaan de alarmbellen af. Met een smoesje lijkt Zoë Laura te kunnen overtuigen. Ondanks het smoesje blijkt Laura het allemaal niet te geloven. Dan blijkt waar Zoë echt mee bezig is.

Om haar studie te kunnen betalen, spreekt zij met mannen af. Zij houdt de mannen gezelschap voor geld. Zonder verdere bij bedoelingen. Iedere man lijkt zich daar aan te houden. Totdat er ineens een Jan Maes (Harpert Michelsen) verschijnt. Hij wil duidelijk meer van Zoë dan alleen gezelschap. Hiervan is Zoë niet van gediend en laat dat merken ook.

Als ze denkt dat van Jan af is, krijgt ze een shock te verwerken. Wanneer Zoë in het ziekenhuis aan het werk is, komt ze Jan tegen. Het blijkt dat Jan ook in het ziekenhuis aan het werk is. Daar blijft hij Zoë steeds lastig vallen. Onder veel druk lucht Zoë haar hart bij Aysen (Dilan Yurdakul). Samen met haar gaat Zoë naar haar leidinggevende. Maar zij doet alsof het allemaal niets voorstelt.

Jan gaat ondertussen vrolijk door. Hij maakt niet alleen het leven van Zoë, maar ook van Aysen tot een hel. Dat leidt al snel tot het ontslag van Aysen in het ziekenhuis. Voor Zoë spelen er meer dingen. Zij wil koste wat kost haar studie halen. Dus is ze bereidt om hier heel ver voor te gaan. Maar ook voor Zoë is het een keer klaar. Zij wil Jan aanspreken op zijn gedrag. Dus besluit ze om naar zijn boot te gaan. Dat had ze beter niet kunnen doen.

Eenmaal op de boot komt het tot een confrontatie. Jan wil Zoë iets aan doen. Dan bedenkt Zoë zich en wil van de boot vluchten. Maar Jan komt haar achterna en wil haar nog een keer iets aandoen. Met een gevecht belandde Jan in het ijskoude water. Daarop vluchtte Zoë de haven uit. Doodsbang wil ze die nacht voorgoed vergeten. Alleen kreeg ze de volgende dag slecht nieuws.

De volgende dag is het lichaam van Jan in het water gevonden. Zoë raakte meteen in paniek. Zou zij Jan vermoord hebben? Aysen wil dat Zoë niets doet en zwijgt over de haven. Lange tijd gaat dat goed, totdat er onschuldige mensen in de gevangenis belanden. Toch wil Aysen dat Zoë niets doet en blijft zwijgen. Ook Loes (Beaudil Elzinga) wordt bij het plan betrokken. Zij geeft ook aan dat Zoë beter niets kan zeggen tegen de politie.

Helaas kan Zoë na maanden van slecht slapen niet meer. Ook een trainingsschema van Rik (Ferri Somogyi) helpt niet meer. Zich op het sporten richten heeft Zoë wel dichterbij Rik gebracht. De twee hebben veel contact met elkaar door het sporten. Hierdoor is Rik anders gaan kijken naar haar. Maar dan breekt Zoë en geeft zichzelf aan. Meteen wordt zij vast gezet in de gevangenis.

Ook in de gevangenis zoekt Rik Zoë meerdere malen op. In de trainingsruimte komt het tot een kus. Dat lijkt Zoë helemaal niet te willen.  Zij wil juist dat iedereen haar met rust laat. Toch geeft Rik niet op en blijft haar opzoeken. Dan komt Zoë vrij, tot het proces tegen haar begint. Zij mag de stad niet verlaten en trekt in bij Rik. De twee genieten nu meer van elkaar dan voorheen.

Als Aysen iedereen opstookt over de moordenaar van Jan, gaat het mis. Zoë vermoedt dat Bing (Everon Jackson Hooi) meer weet van de moord. Hiermee komt zij wel recht tegenover Rik te staan. Hij wil zijn vriend niet afvallen. Hij gelooft in de onschuld van Bing én van Zoë. Maar Zoë wil dat haar vriend haar steunt en niet Bing. Dit is een breekpunt in hun korte relatie. De twee gaan uit elkaar, maar missen elkaar toch ook weer.

Maar Zoë geeft niet toe, ze houdt vol. Zelfs bij de bruiloft van Aysen en Sjoerd (Guido Spek) wil ze niets van Rik weten. Op de bruiloft gaat het gruwelijk mis.  Sjoerd laat Aysen met een gebroken hart achter. Iedereen, ook Zoë, wordt naar huis gestuurd. Wanneer ze een telefoontje van Rik krijgt, weet ze niet wat ze hoort.

Rik is in het ziekenhuis bij Bing. Hij vertelde aan Zoë dat Loes gevaarlijk is. Meteen wil Zoë verhaal halen bij Loes. Rik haast zich naar Zoë om haar te beschermen tegen Loes. Loes wilde niet luisteren naar Zoë. Haar plannen leken figuurlijk in het water te vallen. Wanneer Zoë achter Loes aan wilde rennen, wist Loes te ontsnappen. Maar Zoë liet zich niet afschepen.

Ondertussen was Rik ook bij de haven aangekomen. Hij haastte zich om Zoë te beschermen voor Loes. Wanneer Loes zich in het nauw voelde ging zij over tot de aanval. Zij gooide een brandblusser naar beneden. Op een haar na miste ze Zoë, maar Rik kreeg de volle laag. Hij raakte meteen bewusteloos. Zoë raakte volledig in paniek. Gaat Rik dit wel overleven?

Dat is misschien wel de belangrijkste vraag. Daarnaast zijn er nog meer vragen. Komen Zoë en Rik weer bij elkaar? Of blijven zij ruzie houden? Hoe gaan zij reageren op het nieuws wat Loes allemaal gedaan heeft? Meerdijk zal in shock zijn wanneer zij alles te horen krijgen. Maar dat duurt nog een paar weken. Begin september gaat het nieuwe seizoen weer van start. 

Hiermee is de zesde GTST Zomer-blog een feit. Volgende week is er weer een nieuwe GTST Zomer-blog. Die staat dan volledig in het teken van LOES! Zij heeft het leven van veel inwoners van Meerdijk tot een hel gemaakt. Zo bleek zij achter de moord op Jan Maes te zitten. Hoe dat ook alweer zat lees je volgende week in een nieuwe GTST Zomer-blog. 

Tot volgende week!