GTST Zomer-blog 2018: #8 Bing & Nina

GTST Zomer-blog 2018: #8 Bing & Nina

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het seizoen begon spannend voor Bing (Everon Jackson Hooi). Hij zat samen met Rik (Ferri Somogyi) in een gevaarlijke situatie. De criminele Jos (Bas Keijzer) hield de twee vrienden onder schot. Rik moest een graf graven voor hem en voor Bing. Het zag er heel slecht uit voor het tweetal. Vooral omdat Bing blind was, na een eerder aanval op zijn leven.

Maar langzaam maar zeker kreeg Bing weer een beetje zicht. Net op het moment dat Jos toe wilde slaan, greep Bing in. Hij sloeg Jos met een schop waardoor hij zichzelf en ook Rik wist te redden. Ondertussen maakte Nina (Marly van der Velden) zich grote zorgen. Zij dacht namelijk dat Bing in Boks was. Daar brak een dramatische brand uit. Wanneer Nina hoorde dat haar moeder ook in Boks zat, brak de paniek pas echt uit.

Gelukkig wist Ludo (Erik de Vogel) samen met Anton (Joep Sertons) veel inwoners te bevrijden uit de brand. Alleen voor Maxime (Marjolein Keuning) kwam alle hulp te laat. Zij overleefde de dramatische brand niet. De hele familie Sanders was in diepe rouw naar de dood van Maxime.

Na een tijdje kreeg Bing zijn zicht weer bijna volledig terug. Hij kon nu weer verder met zijn leven. Niets leek hem en Nina nog in de weg te staan. De twee leken dolgelukkig met elkaar. Er was zelfs sprake van gezinsuitbreiding. Maar voor het zover was, had Nina eerst nog nieuws voor Bing. Nina kreeg de kans om haar kledingmerk, La Nina, te promoten in Hong Kong.

Dus besloot Nina om een paar maanden weg te gaan. Bing was hier in eerste instantie niet blij mee. Toch liet hij Nina naar Tokio gaan. Nina's assistent, Loes (Beaudil Elzenga), nam haar taken over. Niet alleen in het bedrijf maar ook het privé leven drong Loes zich op. Zij zag zichzelf als de nieuwe Nina. Tot overmaat van ramp kreeg Loes ook nog eens gevoelens voor Bing.

Dit vertelt Loes in vertrouwen aan Zoë (Anouk Maas). Zoë is één van de beste vriendinnen van Nina. Dus gaf ze aan dat Loes Bing met rust moest laten. Maar Loes ging door, ze kon niet zonder Bing. Ze wist dat ze bij elkaar zouden komen. Zeker na dé nacht in de haven. In deze bewuste nacht werd Jan Maes (Harpert Michielsen) vermoord. Bing was diezelfde avond ook in de haven en zelfs op de boot van Jan.

Maar gelukkig dekte Loes de bange Bing. Zij gaf hem een vals alibi. De politie nam die alibi sterk in twijfel, maar kon niet anders dan Bing laten gaan. Hij was niet langer verdachte van de moord op Jan. Zoë was ondertussen doodsbang. Zij had hem in de die bewuste nacht van zich af geduwd. Zou zij de moord op Jan op haar geweten hebben? Loes wilde haar én Bing helpen en besloot ze iets te doen.

Door een actie van Loes kwam Anton als verdachte in beeld. Alles leek erop alsof hij Jan had vermoord. Een lange tijd bleef Anton achter de tralies zitten. Uiteindelijk werd hij weer vrijgelaten, nadat Zoë zichzelf aangaf bij de politie. Zij kwam als hoofdverdachte in beeld en verbleef even in de gevangenis. Maar later mocht zij haar proces in vrijheid afwachten.

Terug naar Bing en Nina. Nina keerde naar maanden van afwezigheid terug naar Meerdijk. Bing was dolgelukkig om Nina weer thuis te hebben. Alleen Loes was alles behalve blij. Dit hoorde niet bij haar plan. Dus besloot ze om Nina te verdoven. Langzaam maar zeker raakte Nina steeds zwakker. Niemand leek in de gaten te hebben waar Loes mee bezig was.

Bing vermoedde dat Nina een burn-out had. Maar daar wilde Nina zelf niets over horen. Het plan van Loes leek te gaan slagen. Zij wilde dat Bing en Nina ruzie kregen. Dus ging Loes door om Nina te vergiftigen. Dit hield even op nadat Loes naar Tokio gestuurd werd. Nina wilde dat Loes haar ging opvolgen in Hong Kong. Loes raakte een beetje in paniek. Wat moest ze nu gaan doen?

Ze besloot om voor de auto van Nina te lopen. Ze werd vol aangereden door Nina. Meteen werd Loes naar het ziekenhuis gebracht. Nina stond erop dat Loes bij hun in huis kwam wonen, totdat ze beter werd. Wederom één van Loes plannen. Nu was ze ieder moment bij Bing in de buurt. Nina ging zich steeds slechter en slechter voelen. Zou het plan van Loes dan toch slagen?

Ondertussen is Aysen (Dilan Yurdakul) altijd op zoek naar de dader van de moord op Jan. Zij vermoedde dat Bing er meer vanaf wist. Dus besloot ze om een eigen onderzoek te starten. Loes besloot extra te liegen over die bewuste nacht. Zij beweerde dat zij die nacht met Bing in bed lag. Met deze informatie ging Aysen naar Nina. Nina was woedend toen ze dit hoorde.

Loes en Bing probeerden Nina alles uit te leggen. Na een lang gesprek, besloot ze Bing te blijven steunen. Maar tussen haar en Loes was een scheur ontstaan. Nina vertrouwde haar assistent steeds minder. Dit liet ze echter niet merken aan haar. Ze deed net alsof er niets aan de hand was. Later nam Loes een dramatische beslissing. Zij vertelde Bing over haar gevoelens voor hem.

Dat had ze beter niet kunnen doen. Bing wees haar keihard af. Hierop besloot ze wraak te nemen op Bing. Ze mishandelde eerst zichzelf en gaf daarna Bing aan. Bing kwam ontzettend in de problemen. Hij werd verdacht van de mishandeling van Loes én van de moord op Jan. Het net rondom Bing leek zich te sluiten. Alleen Aysen bleef vragen hebben. Ineens zag ze Bing niet meer als verdachte.

Met de hulp van Nina bedachten ze een plan. Alleen Loes leek hen een stapje voor te zijn. Ze wilde op de vlucht slaan met Bing. Alleen Bing was ook op de hoogte van de plannen van Nina en Aysen. Hij probeerde het spelletje mee te spelen. Hij verklaarde Loes de liefde. Zij was hierdoor volledig in de wolken. Dus besloot ze haar plannen om te gooien. Eerst moeten zij en Bing weg uit Meerdijk. Ze vergiftigde Bing met chocola.

Dat kostte Bing bijna het leven. Hij werd met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Daarna ging ze wraak nemen op Nina. Na een gesprek kreeg Nina een fles tegen haar hoofd. Waar Loes Nina mee naar toe nam, is onbekend. Bing vertelde in het ziekenhuis dat hij werd vergiftigd door Loes. Meteen toen Rik dit hoorde besloot hij Zoë in te lichten. Daarop ging Zoë de confrontatie aan met Loes. (Meer hierover lees je hier én hier).

Nina bleek te zijn opgesloten in de kofferbak van een auto. Deze auto stond op het punt om gesloopt te gaan worden. Nina kon geen kant op en schreeuwde het uit. Niemand wist waar Nina was, alleen Loes. Maar die viel, na een wilde achtervolging, van een hoge container af. Of zij die val heeft overleefd is nog onbekend. Maar zal Nina ontsnappen uit haar benarde positie? Met die vraag gingen veel kijkers de zomer in.

Of Nina op tijd uit de auto komt, is nog maar de vraag. Komt Bing ook uit het ziekenhuis? Alleen vragen die zijn ontstaan tijdens de zomer-cliffhanger. De antwoorden laten nog even op zich wachten. Over twee weken start het nieuwe seizoen van GTST. Dan krijgt de kijker eindelijk de antwoorden op deze brandende vragen.

Hiermee is de achtste GTST Zomer-blog een feit. Volgende week zondag verschijnt er een nieuwe editie. In deze negende editie staan Mark en Marieke centraal. Zij keerden naar een lange afwezigheid terug naar Meerdijk. Maar wat hebben zij allemaal meegemaakt, in deze korte tijd? Dat lees je volgende week in een nieuwe GTST Zomer-blog.

Tot volgende week!