Dance Dance Dance 2018: Spruitje is a dancer

Dance Dance Dance 2018: Spruitje is a dancer

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Zaterdagavond begon het vierde seizoen van Dance Dance Dance. Wat heb ik daar naar uitgekeken zeg! Eindelijk weer genieten van hét dansprogramma van Nederland. De vijf koppels hebben maanden getraind en zijn klaar om te dansen. Nou en of zij er klaar voor waren. Wat een té gekke eerste show was dit. De avond werd geopend door Britt Scholte.

De actrice uit GTST danste op het nummer Havana van Camila Cabello. Wat straalde zij één en al vrolijkheid uit. Het was meteen al een goed begin van een leuke avond. Later danste Britt ook nog met haar danspartner Urvin Monte. Zij dansten een dans uit de film Step Up. Meteen zag ik dat dit een goed danskoppel is. Zij zouden zomaar eens ver kunnen gaan komen. 

Maar hét danskoppel van dit seizoen zijn toch wel Soy Kroon en Holly Mae Brood. Wat zij in de eerste aflevering neer wisten te zetten is ongelooflijk goed! Zij dansten samen Solo Dance van Martin Jensen. Het is een ontzettend goed optreden. Hier staat echt een danskoppel. Het moet raar lopen willen zij de finale niet halen. Ik heb onwijs genoten van hun duodans.

Solo Dance - Martin Jensen:

https://www.youtube.com/watch?v=ginBV6aeVlc

Solo deed Soy het ook onwijs goed. Zo danste hij op het nummer Billie Jean van Michael Jackson. Je kon zien dat Soy er veel voor gedaan heeft. Hier leek wel dé beste danser van de avond te staan. Hij deed het heel er goed. Toch kreeg hij wel kritiek van de jury, maar opbouwende kritiek. Maar kritiek of niet, hier stond de beste danser van de avond.

Het is dan ook niet gek dat Soy en Holly Mae de meeste punten kregen. Zij hebben, met recht, deze eerste aflevering op hun naam gezet. Nu zegt dit natuurlijk nog niet heel veel. Over twee weken valt er pas een danskoppel af. Maar Soy en Holly Mae blijven nog wel lang in deze danswedstrijd. Dat moet gewoon, dat kan niet anders.

Verder hadden Patrick Martens en Marlayna Sahupala een onwijs leuke dans. Zij mochten dansen op Rhythm Is A Dancer van Snap! Dat is natuurlijk al een heel leuk nummer. Misschien is het ook wel een fout nummer. Maar wat dansten Patrick en Marlayna hier leuk op. Ze deden het allebei verrassend leuk en goed. Ik heb genoten van deze dans, misschien ook wel om het leuke nummer.

Eerder op de avond danste Marlayna op Ain't Your Mama van Jennifer Lopez. Wat was Marlayna daar blij mee. Dat straalde ze ook echt uit op het podium. Ik vond dat ze het heel goed gedaan heeft. Wel had ik mijn twijfels, maar die verdwenen als sneeuw voor de zon. Onwijs knap en vooral leuk gedaan. Wie weet gaan zij en Patrick nog wel ver komen.

Ain't Your Mama - Jennifer Lopez:

https://www.youtube.com/watch?v=Pgmx7z49OEk

Miljuschka Witzenhausen verraste iedereen! Zij danste op het nummer Anaconda van Nicki Minaj. Je kunt veel zeggen over Miljuschka, maar wat deed ze dit goed! Wel slim om haar als laatste te laten dansen. Want eerlijk is eerlijk, het is wel een achttien plus dansje. Wel leek Miljuschka een beetje zenuwachtig, wat ik ook wel snap. Niet iedereen zou dat durven, om als Nicki Minaj op het podium zo te dansen.

Samen met haar danspartner London Loy zette ze de zaal op zijn kop! Dat kwam door het aanstekelijke Can't Stop The Feeling! van Justin Timberlake. Zij wisten zelfs het kersverse presentatieduo Chantal en Humberto mee te laten dansen. Ook de juryleden leken even mee te gaan doen. Dit deden ze maar mooi even. Het plezier straalde van de televisie af, dus dat hebben Miljuschka en London maar mooi even gedaan!

Bridget Maasland en Jelle de Jong mochten eerst dansen op een nummer uit de film La La Land. Vooral Bridget leek hier veel plezier in te hebben. Het leek allemaal heel makkelijk, een beetje te makkelijk. Toch kregen Bridget en Jelle behoorlijk veel punten van de jury. Maar dat het makkelijk leek, wil niet zeggen dat het makkelijk is. Er kwam ontzettend veel bij kijken.

Jelle danste later op de zomerhit Despacito van Luis Fonsi. Dat deed hij bijzonder goed. Hij verraste mij wel met zijn solo dans. Samen met Bridget was hij al goed, maar alleen stond hij wel zijn mannetje. Maar of zij het lang gaan volhouden? Zelf denk ik van niet. Ze doen het goed, maar de anderen zitten wel op een hoger niveau. Maar wie weet verrassen zij mij de komende weken wel.

Nu ik de eerste aflevering heb gezien, heb ik meteen al een favoriet. Soy is met stip de beste danser van dit seizoen. Wat deed hij het ontzettend goed zeg! Samen met Holly Mae danst hij alsof hij het al jaren doet. Op dit niveau dan hé? Op de tweede plek staan Britt en Urvin. Vooral Britt straalt positiviteit uit! Daar let ik ook wel heel erg op. Zij heeft wel een beetje de gun factor.

Verder maakte Holly Mae een koosnaampje bekend voor Soy. Het bleek dat zij hem af en toe Spruitje noemt. Dat werd maar een paar keer benoemd in de uitzending. Zo noemde jurylid Timor Soy Spruitje fucking Jackson. Hierop had Timor de lachers aan zijn hand. Holly Mae leek zich een beetje te schamen. Maar wie weet zorgt dit wel voor een run op spruitjes!

Ik kijk nu al uit naar volgende week! Dan staat zijn er alle tien alleen voor. Dan moet iedereen een solo dans gaan dansen. Eens zien of dat net zo goed gaat als vanavond. Nog zeven dagen wachten, dat dan wel weer. Tot volgende week zou ik zeggen.

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Mike van den Toorn