Dance Dance Dance: Bridget's hips don't lie

Dance Dance Dance: Bridget's hips don't lie

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

Het was zaterdagavond weer volop genieten bij RTL 4. De commerciële zender zond namelijk de derde aflevering van Dance Dance Dance uit. In deze derde aflevering ging er één danskoppel afvallen. Maar dat is pas aan het einde van de aflevering. Dus eerst even genieten van twee uur muziek en dans. Want wat kwamen er weer veel leuke optredens voorbij.

Neem nu Bridget en Jelle. Zij kregen de kans om op Shakira's Hips Don't Lie te dansen. Zelf leek Bridget dit niet heel erg leuk te vinden. Maar ik vond dat de heupen van Bridget zeker niet logen hoor. Zij danste heel erg goed. Jelle deed ook heel erg zijn best. Bridget boft maar met zo'n leuke danser naast haar. Ik vond dat Bridget veel plezier uitstraalde bij dit optreden. Dat is iets wat ik heel erg leuk vind. 

Naast een duo dans, mocht Bridget ook solo dansen. Wat was Bridget blij met haar solo dans! Zij mocht namelijk dansen op Madonna's Vogue. Laat dat nu ook één van mijn favoriete nummers zijn! Dus ik was al een klein beetje bevooroordeeld. Wat ik niet zag aankomen was de remix in het nummer. Die blik van Bridget was al drie tienen waard. Helaas dacht de jury hier even anders over. Die gaven vrij lage punten vind ik. Ik zou Bridget zeker meer punten hebben gegeven. Maar ja, smsen heeft geen zin bij Dance Dance Dance hé?

Madonna - Vogue:

https://www.youtube.com/watch?v=GuJQSAiODqI

Patrick had hele leuke witte sokken aan. Hij danste als Michael Jackson op het podium. Stond Patrick wel op het podium, of was het iemand anders? Hoe kan hij ineens zo goed zijn geworden! Wat een groei heeft hij gemaakt zeg. Is hier een concurrent voor Soy opgestaan? De juryleden waren ook positief verrast door dit optreden. Patrick deed maar mooi even. Ik vind het heel erg knap.

Samen met Marlayna danste Patrick op This Is Me. Dit was een dans die ik niet kende. Het zag er allemaal heel spectaculair uit zeg. Wat is dit een sterk danskoppel geworden. Vooral als duo hebben zij ontzettend veel plezier. Wie weet komen zij wel in de finale terecht?! Want Patrick heeft laten zien wat hij allemaal kan. Dus wie weet halen ze volgende week de halve finale wel. Dat gun ik dit danskoppel wel.

Dan had je daar London. Hij danste op het nummer All Night Long van Lionel Richie. Het zag er heel leuk uit. Toch leek het op sommige momenten een beetje simpel. Toch is het alles behalve simpel. Er komt heel veel bij kijken. Maar echt fan ben ik niet van London. Hij straalt wel plezier uit op het podium. Dat viel in ieder geval de jury heel erg op.

Lionel Richie - All Night Long:

https://www.youtube.com/watch?v=nqAvFx3NxUM

Voor zijn duo dans mocht London dansen op MC Hammer. Miljuschka had eindelijk eens plezier op het podium. Eindelijk, want de vorige twee afleveringen moest zij namelijk 'sexy' zijn. Deze dans, Can't Touch This, was alles behalve sexy. Het plezier straalde er duidelijk vanaf. Misschien was dit wel één van de vrolijkste nummers van deze avond. Of het de beste dans van de avond was, laat ik even in het midden.

Britt en Urvin, wat zijn die twee goed samen! Samen mochten zij dansen op Bruno Mars' Finesse. Alle aandacht ging letterlijk naar Britt. Wat deed zij het goed zeg. Maar echt heel erg goed. Dit was echt haar beste optreden tot nu toe. De afgelopen twee afleveringen vond ik haar ook al heel goed. Samen met Urvin horen zij gewoon thuis in de finale. Dus die halen met gemak de halve finale, toch?

Urvin staat ook alleen zijn mannetje hoor. Hij danste op het nummer One In A Million van Ne-Yo. Wat ging Urvin lekker los zeg! Ik vond Patrick al heel sterk, maar Urvin was nog sterker. Hier staat echt een danser. Hij hoort echt zeker in de finale thuis. Geen wonder dat de jury hele hoge cijfers gaf aan hem. Maar liefst drie keer een negen én een half. Meer dan terecht, al vond ik een tien ook wel verdiend hoor.

Hét danskoppel van de avond waren toch weer Holly Mae en Soy. Vanaf de eerste show ben ik fan van hun. Holly Mae mocht deze derde show openen. Zij danste op Lush Life van Sarah Larson. Het nummer zelf vind ik niet heel erg leuk. Toch was de dans die zij liet zien, heel erg goed. Hier staat een echte artiest op het podium. Het moet echt heel raar lopen wil zij de finale niet halen.

Samen met Soy spat ze helemaal van het podium. Samen dansten zij op het nummer Moose & Camille uit de dansfilm Step Up 3D. Dit bleek een hele wilde dans te zijn. Er gebeurde werkelijk van alles op het podium. Als kijker moest ik echt even mijn aandacht erbij houden. Gelukkig lukte mij dat nog aardig. Dit was echt hét beste optreden van de avond. Ik voorspel dat Holly Mae en Soy met gemak de finale gaan halen!

Holly Mae en Soy en Britt en Urvin kregen genoeg punten. Zij zijn zeker van een plek in de volgende aflevering. Maar wie ging er nu afvallen? Ik hoopte stiekem op Miljuschka en London. Want ik vond Bridget en Jelle heel erg goed vanavond. Maar helaas, Bridget en Jelle vielen dus wel af. Daar kan ik nog boos om worden. Ik gun het Miljuschka en London wel, maar ik vond ze minder sterk vanavond.

Volgende week zijn er dus nog vier danskoppels over. Zij moeten dan weer alles uit de kast halen. Wie valt er net voor de halve finale af? Ik heb al een vermoeden, maar daar zeg ik nog even niets over. Al zegt deze blog wel een hele hoop. Ik kijk in ieder geval alweer uit naar volgende week!

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Mike van den Toorn