Dance Dance Dance: Britt's bokszak

Dance Dance Dance: Britt's bokszak

Geschreven door Sebastiaan Boers

Het was zaterdagavond tijd voor de halve finale van Dance Dance Dance. Ik moet eerlijk zeggen dat ik echt uit keek naar deze halve finale. Wie is er goed genoeg voor de finale van volgende week? Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik al een vermoeden heb, maar eerst de halve finale kijken. Niet meteen oordelen, maar eerst gewoon kijken en genieten van een mooie avond.

Britt ging helemaal los op een bokszak. Tijdens de training gleed ze er vaak vanaf. Maar tijdens hét moment zag het er behoorlijk goed uit. Presentatrice Chantal Janzen werd uitgedaagd om het ook te proberen. Maar Chantal bedankte voor deze eer. Samen met Urvin mocht Britt dansen op Shape Of You van Ed Sheeran. Dit danskoppel danste met maar ook tegen elkaar. Het zag er fantastisch goed uit! Ik heb genoten van Britt en Urvin. 

Nu ging ik ervan uit dat Britt en Urvin hoge punten kregen. Helaas viel dat een beetje tegen. Vooral Dan was best negatief. Gelukkig vonden Britt en Urvin het zelf wel heel goed gaan. Later danste Britt ook een solo dans. Zij deed The Middle van Zedd en Maren Morris. Samen met twee jonge dansers ging zij helemaal los. Britt danste alsof haar leven ervan hing. Ik vond dat ze zich prima staande wist te houden. Echt finale waardig hoor.

Shape Of You - Ed Sheeran:

https://www.youtube.com/watch?v=JGwWNGJdvx8

Urvin mocht dansen als Chris Brown. Het nummer Fine China (die ik overigens niet eens kende), begon met een kus. Of zijn vrouw dat leuk vond? Maar Urvin liet zien dat hij een uitstekende danser is. Ik vind hem bijna net zo goed als Soy. Er was een echte eenheid te zien op het podium. Echt een prima danskoppel die Urvin en Britt. Ik denk dat zij zo maar de finale gaan halen.

Over Soy gesproken! Wat een topper is dat zeg. Hij mocht voor zijn solo dans een stukje ballet zien. Hij kreeg als opdracht op te dansen op Take Me To Church van Hozier. Een nummer met een mooie boodschap. Het verhaal achter het nummer werd heel goed weergegeven door Soy. Nu heb ik weinig verstand van ballet, maar dit vond ik meer dan prima. Helaas kreeg Soy een vrij lage score, iets wat ik niet gewend ben.

Take Me To Church - Hozier:

https://www.youtube.com/watch?v=PVjiKRfKpPI

Maar met Holly maakte hij heel veel goed. Samen kregen zij de opdracht om op Mi Gente van J. Balvin en Willy William te dansen. Dit is een heel vrolijk en bijzonder nummer. Soy moest zijn 'swag' zien te vinden. Die had hij al snel gevonden. Het was een gek maar ook grappig optreden. Eindelijk weer eens een dansstijl die ik nog niet gezien heb van dit danskoppel. Als zij de finale niet halen, dan weet ik het ook niet meer. Dit zijn meer dan winnaars.

Holly stond ook alleen haar mannetje. Zij danste als Dua Lipa op IDGAF. Met een rood/blauw pak aan, liet zij zien wat ze allemaal kon. Ze leefde zich helemaal in voor deze dans. Het was een hele strakke en lastige dans. Maar dit moest en zou hoge punten moeten krijgen. En ja hoor, Holly kreeg drie keer een negen! Meer dan verdiend!

IDGAFF - Dua Lipa:

https://www.youtube.com/watch?v=Mgfe5tIwOj0

Het derde danskoppel, Miljuschka en London, deden het ook goed. Ik ben de laatste weken niet erg positief geweest over dit danskoppel. Twee weken geleden baalde ik ontzettend dat Bridget en Jelle weg moesten. Maar in de halve finale gaven Miljuschka en London wel alles wat zij hadden. Zo opende London de halve finale met een dans van Ne-Yo Pushback. Ook dit nummer kende ik niet, maar London deed het heel erg goed. Het leek een beetje simpel, maar het was volgens mij heel lastig.

Voor haar solo dans mocht Miljuschka dansen op Toxic van Britney Spears. Het was behoorlijk gewaagd van haar om dit op deze manier te doen. Dit keer keek ik met verbazing naar Miljuschka. Vooral die blik van haar deed het hem. Een prima optreden! Een heel goed optreden, misschien wel haar beste optreden tot nu toe. Zou zij dan toch naar de finale kunnen gaan? Ik heb nu een lichte twijfel...

Maar de duodans lieten al die kansen verdampen. Miljuschka en London dansten op Happy van Pharrell Williams. Het nummer is natuurlijk heel vrolijk. Maar van dit optreden werd ik alles behalve vrolijk. Vooral Miljuschka was heel voorzichtig. Ik snap eerlijk gezegd niet waarom. Je danst in de halve finale, kom op, pak uit! Maar dat gebeurde dus niet. Dus de kans op een finaleplek is hiermee wel heel erg klein geworden.

Dat was ook zo. Soy en Holly stonden natuurlijk met gemak in de finale. Daarnaast wisten Urvin en Britt ook de finale te halen. Het dansavontuur voor Miljuschka en London hield hier op. Nu vind ik dat ook wel terecht. De andere twee danskoppels waren veel beter. Nu zijn de finalisten bekend. Volgende week gaat de dansstrijd pas echt los.

Wie gaat de finale winnen? Mijn gevoel zegt Soy en Holly. Maar Urvin en Britt zijn ook goed. Het gaat vast en zeker spannend worden. Ik heb er in ieder geval al zin in. Jullie ook? Onderschat nooit je tegenstander! Want het kan zomaar ineens anders lopen dan je zou verwachten. 

De finale van Dance Dance Dance is zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Tot volgende week!

Foto: Mike van der Toorn