Dance Dance Dance: If Britt Was A Rich Girl

Dance Dance Dance: If Britt Was A Rich Girl

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond was het weer tijd voor Dance Dance Dance. In de vierde aflevering streden er nog vier koppels om een plek in de halve finale. Natuurlijk keek ik weer uit naar Holly Mae en Soy. Maar ook naar Britt en Urvin was ik benieuwd. Dus ik zat om 20.00 uur weer klaar voor hét leukste dansprogramma van Nederland. Want dat staat wel meer dan vast.

Britt mocht voor haar solo dansen op een nummer van Gwen Stefani. Het nummer Rich Girl werd heel goed nagebootst. Ik genoot enorm van dit optreden. Maar toch dacht ik dat Britt een beetje te lief is. Ondanks het lieve optreden deed Britt het meer dan goed! Met haar hand op het stuur, zette Britt koers naar de finale. Alleen kreeg ze vrij lage punten van de jury. Dat viel mij wel een beetje tegen. Alsof je op een zinkend schip zit... 

Samen met Urvin danste Britt op Slave To The Music van Jason Morrison. Dat vonden ze allebei best spannend. Ik moest zelf even nadenken wel liedje dat ook alweer was. Maar al snel wist ik weer hoe dit nummer ging. Het zag er allemaal heel mooi en vooral strak uit. Ik bedoel, ga er maar even naast staan. Die gooi met Britt vond ik wel een beetje spannend. Dat ging gelukkig (voor Britt ook) meer dan goed. Het zag eruit als een éénheid en ik moet zeggen, daar houd ik wel van.

Rich Girl - Gwen Stefani & Eve:

https://www.youtube.com/watch?v=9rlNpWYQunY

Dan even over Holly Mae en Soy. Wat zijn die twee goed zeg! Zouden zij het vierde seizoen kunnen winnen? Nou als ze zo dansen als op een nummer van P!nk, dan moet dat goed komen. What About Us werd ineens What About Holly en Soy? Dit was met recht hét beste optreden van deze avond. Alle pasjes waren gewoon perfect. Doe dat maar even na. Ik vond het heel erg goed, zelfs zo goed dat ik al verwachtte dat ze drie keer een tien zouden krijgen. Wat denk je? Dat kregen ze ook nog! Dertig punten, een monsterscore. Jammer dat er geen elf gegeven kon worden.

De solo dans van Holly Mae vond ik een beetje gewaagd. Holly Mae mocht de avond openen met Diamands Are A Girl's Best Friend. Ik moet zeggen dat ik het wel opvallend vond dat Holly Mae de show hiermee mocht openen. Het was een hele strakke dans, maar ook wel heftig. Ik weet niet of deze dans wel helemaal bij haar paste. Ze kan namelijk zoveel meer dan dit. Toch deed ze het meer dan goed. Met één been al in de finale?

What About Us? - P!nk:

https://www.youtube.com/watch?v=ClU3fctbGls

Miljuschka en London, daar kan ik kort over zijn. El Tango De Roxanne was een erg rode dans. Of ik het goed vond weet ik niet. Stiekem baal ik nog steeds dat Bridget en Jelle weg zijn. Aan de andere kant, dit was wel hun beste optreden tot nu toe. Vooral die draai die London maakte met Miljuschka om zijn nek was bijzonder goed. Dus dat viel mij 100 % mee.

Voor de solo dans mocht London dansen op The Don't Care About Us dansen. Nou je kon zien dat hij werkelijk alles gaf. Ik zag London ineens van een hele andere kant. Hij wilde duidelijk nog niet naar huis. Het was een fijn optreden om naar te kijken. Alleen vond ik drie keer een negen wel een beetje overdreven. Als kijker zag ik het wel een beetje aankomen, maar toch baalde ik daarvan.

Patrick is wel een beetje de 'underdog' van Dance Dance Dance. Toch liet hij zien dat hij veel meer dan dat is. Voor zijn solo liet hij zien wat hij in huis had. Hij mocht dansen op Kiss The Sky van Jason Derulo. Op een geheel eigen wijze danste hij op het podium. Af en toe zat zijn jasje niet goed, maar dat vergaf ik hem wel. Dit moest en zou wel eens een ticket kunnen zijn voor de halve finale, toch?

Kiss The Sky - Jason Derulo:

https://www.youtube.com/watch?v=APyyMrH7HFY

Samen met Marlayne mocht Patrick dansen op een nummer uit Beauty and the Beast. Dit vond ik heel erg mooi. De achtergrond sprak mij ook heel erg aan. Het verhaal achter dit nummer spreekt boekdelen. De lift ging heel erg goed. Ik zou dit danskoppel zo doorsturen naar volgende week. Want zij hebben dat wel meer dan verdiend! Maar was het ook genoeg?

Nou nee dus. De uitslag was weer spannend. London was als laatste aan de beurt. Hij had 27 punten nodig om door te mogen. Wat kreeg hij van de juryleden? Jawel hoor, drie keer een negen. Dat was wel een beetje flauw. Want ik gunde het Patrick en Marlayne meer dan Miljuschka en London. Het is maar goed dat de kijker thuis niet kan stemmen. Dan zou de uitslag er misschien wel anders hebben uitgezien. 

Volgende week zijn er nog maar drie danskoppels over. Deze drie danskoppels gaan alles uit de kast halen om de finale te halen. Ik heb wel een vermoeden wie er naar de finale zullen gaan. In ieder geval Holly Mae en Soy. Die horen gewoon in de finale. Daar mag geen twijfel over bestaan. Ik kijk nu al uit naar volgende week! Dan zit ik weer klaar voor de halve finale.

Tot dan, tot volgende week!

Dance Dance Dance is iedere zaterdagavond om 20.00 uur te zien bij RTL 4.

Foto: Mike van den Toorn