Dance Dance Dance: It's all about the medley

Dance Dance Dance: It's all about the medley

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond was het tijd voor de finale van Dance Dance Dance. Twee danskoppel stonden recht tegenover elkaar. Soy en Holly Mae namen het op tegen Urvin en Britt. Het werd een soapstrijd tussen Nieuwe Tijden en Goede Tijden, Slechte Tijden. Wie zou er uiteindelijk met de overwinning naar huis gaan? Naast de eer, was er ook een bedrag van €100.000,- te verdienen voor een goed doel.

Wat ik in ieder geval geleerd heb is dat dansen meer is dan alleen een dans. Dansen is ook emotie overbrengen. Dit werd pas echt goed duidelijk bij een duo optreden van Urvin en Britt. Zij dansten onder andere op While My Guitar Gently Weeps van The Beatles. Hier kreeg ik kippenvel van. Het leek wel alsof ik naar een film keek. Je hoefde niet naar de tekst te luisteren. Deze dans kwam heel erg bij mij binnen. 

Het was zo goed dat ik wel hoge cijfers verwachtte van de jury. Met drie tienen zou ik geen genoegen nemen. Maar wat deed de jury? Die gaven allemaal minder dan een tien! Schande! Echt een schande. Ik snap niet waarom dit optreden geen drie tienen heeft gekregen. Het andere duo optreden kreeg wel, heel verrassend, drie tienen. Daar schrok ik eerlijk gezegd nogal van.

While My Guitar Gently Weeps - The Beatles:

https://www.youtube.com/watch?v=VJDJs9dumZI

Het eerste duo optreden van Urvin en Britt was behoorlijk eng. In een enge setting dansten Urvin en Britt als een soort griezels. Hier werd ik serieus een beetje bang van. Ik ben een fan van Urvin en Britt, maar door deze dans ging ik wel anders naar ze kijken. Nu was het een gelopen race dacht ik nog. Maar wie ben ik? De jury gaf serieus drie tienen! Nu ineens wel en bij het andere optreden niet. Soms wilde ik jurylid zijn...

Ook alleen stond Britt haar mannetje. Zij mocht deze finale zowaar openen. Een pittige opdracht meteen voor Britt; ze mocht op een Beyoncé medley dansen. Op één nummer dansen lijkt mij al lastig, laat staan meerdere. Maar dat deed Britt heel goed. Het zag er allemaal heel strak en stoer uit. Een heel mooi begin van een mooie dansavond. Alleen vond jurylid Timor het niet goed genoeg.

Hij gaf aan dat hij het een gemiste kans vond van Britt. Die opmerking kwam bij mij heel verkeerd binnen. Als iets een gemiste kans is, dan is het zijn haarkleur wel! Britt gaf werkelijk alles wat ze in zich had én dat met de opening al. Dus ga weg met je gemiste kans!

Urvin deed zijn solo op Love Never Felt So Good van Michael Jackson. Dit optreden zag er bijzonder goed uit. Vooral door de mooie achtergrond. Dit kon wel eens voor een verrassing zorgen, moet Urvin gedacht hebben. Voor dit optreden zette hij namelijk zijn joker in. Hiermee werden de punten van de jury verdubbeld. In totaal leverde hem dit 59 punten op!

Dan het andere danskoppel; Soy en Holly Mae. Zij hebben met gemak de finale gehaald. Vooral Holly Mae gaf alles wat ze in huis had. Zo danste zij op Applause van Lady Gaga. Dit was gewoon een perfect optreden. In het begin leek ze moeite te hebben. Hiervan was op het podium weinig van te zien. Bij dit optreden zette ze ook nog eens de joker in. In totaal kreeg Holly Mae maar liefst zestig(!) punten.

Applause - Lady Gaga:

https://www.youtube.com/watch?v=pco91kroVgQ

Soy danste op zijn solo een medley van Bruno Mars. Het werd vooral een vrolijk optreden. Heel veel hits van Bruno kwamen voorbij waaronder 24K Magic en Uptown Funk. Soy vond het jammer dat het zo snel voorbij was. Die mening deelde ik wel met hem. Het ging ook veel te snel voorbij. Dit optreden leverde hem veel punten op. Hiermee leek het erop alsof hij en Holly Mae Dance Dance Dance zouden kunnen winnen.

Maar toen kwam hun duo optreden. Ze dansten op Sia's Elastic Heart. Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik de videoclip vrij heftig vind. Toch wisten Soy en Holly Mae het ontzettend goed na te dansen. Alleen waarom zou je dit willen dansen in de finale? Dat is wel een vraag die mij bezig hield. De jury waren behoorlijk enthousiast over dit optreden. Wat ik dan weer niet helemaal begrijp.

Het laatste optreden van de avond was voor Soy en Holly Mae. Het tweede duo optreden werd een dans op WTF van Missy Elliot. (Even tussendoor, ik vind Missy Elliot heel leuk, haar muziek trouwens ook). Wat deden ze dit goed. Het beste werd voor het laatst bewaard?! Dat moet haast wel. Vooral Holly Mae leek het ontzettend leuk te vinden. Voor dit optreden kregen zij dan ook drie keer een tien.

WTF - Missy Elliot:

https://www.youtube.com/watch?v=KO_3Qgib6RQ

Wanneer je alle punten bij elkaar optelt dan komen Soy en Holly Mae als winnaars uit de bus. Zij hebben dit seizoen van Dance Dance Dance gewonnen. Nu is dat natuurlijk geen grote verrassing. Dit zag je als kijker al weken aankomen, tenminste ik wel. Met de overwinning mochten zij een cheque weggeven van maar liefst €100.000,- aan Spieren voor spieren.

Ik heb genoten van dit seizoen van Dance Dance Dance. Volgende week zal ik het dansprogramma zeker missen. Gelukkig zijn de fragmenten nog wel terug te kijken. Het was echt een fantastisch seizoen. Dansen is meer dan alleen dans. Dansen is muziek, is emotie, is gewoon mooi om naar te kijken. 

Tot volgend seizoen?!

Foto: Mike van der Toorn.