3FM Serious Request verder zonder Glazen Huis

3FM Serious Request verder zonder Glazen Huis

Geschreven door Daniël Schalk

De jaarlijkse inzamelingsactie 3FM Serious Request van jongerenzender NPO 3FM gaat verder zonder Het Glazen Huis. Dit jaar gaan drie teams van 3FM-dj’s in de week voor kerst 24 uur per dag op een barre tocht door heel Nederland en trekken een week lang te voet van actie naar actie.

Op kerstavond hopen de teams aan te komen bij TivoliVredenburg in Utrecht, de stad waar 3FM Serious Request in 2004 begon. Het publiek kan dit jaar een eigen doel kiezen: levens redden in Nederland, bescherming tegen natuurgeweld of noodhulp bij oorlogen en conflicten.

Anders dan bij voorgaande edities komt 3FM Serious Request: De Lifeline naar de actievoerders toe. Of dit nu een gamemarathon in de kantine van de plaatselijke voetbalvereniging of een rooftopparty op je eigen dakterras midden in de winter is, alles dat geld oplevert voor het Rode Kruis is geoorloofd.

Vanuit Utrecht krijgen de dj’s in het land opdrachten die ze onderweg moeten uitvoeren en wordt er radio gemaakt. Bij Serious Request hoort natuurlijk ook het aanvragen van platen voor geld. Daarnaast organiseer 3FM in TivoliVredenburg een festival waar je terecht kunt voor optredens, workshops en lezingen.

Volgens zendermanager Sharid Alles van NPO 3FM past de nieuwe actie De Lifeline beter bij de huidige 3FM-generatie. “De intentie en het doel van de actie blijven overeind en met deze vorm kunnen we het Nederlands publiek meer dan ooit bij 3FM Serious Request betrekken en activeren”, aldus Alles.

Foto: Pieter Jongsma/Showbizznetwork