Kroongetuige 2018: Heeft de kroongetuige zijn actie aangekondigd?

Kroongetuige 2018: Heeft de kroongetuige zijn actie aangekondigd?

Geschreven door John Holdorp Laatste update:

Onze rechercheurs gaan weer op onderzoek uit, dit keer in 3 groepen. Iedere groep met de keuze om de waarheid te vertellen,  waarbij als ze geloofd worden ze een letter verdienen. Of om niet de waarheid te vertellen en als ze dan geloofd worden een persoonlijk voordeel te krijgen. Ze mogen dan het slechtst gemaakte proces-verbaal van de vorige keer inzien.

De eerste groep, Fred, Vivienne en Bo gaan het huis van Per, verdachte en de ijshockey keeper, doorzoeken. De tweede groep, Viggo, Loretta en Birgit moeten de auto van Per waar ze vorige week een peilzender onder verstopt hebben volgen en vinden. De derde groep, Kluun, Eva en Kai moeten terug naar de ijshockeyclub. Bij terugkomst moeten ze vertellen wat gebeurd is en deze verhalen waren nogal ongeloofwaardig.

Fred, Vivienne en Bo troffen volgens hun zeggen een naakt stelletje aan in het bed in het huis van Per, direct daarna kwam Per thuis en toonde een foto die op 18 augustus in Amsterdam gemaakt was waardoor hij zichzelf een alibi gaf. Kluun, Eva en Kai gingen terug naar de ijshockeyclub waar zij niet konden komen omdat de weg afgezet was en op het moment dat zij daar stonden ontplofte op  de parkeerplaats een auto.

Maar Viggo, Loretta en Birgit hadden het meest bizarre verhaal. In hun zoektocht naar de auto zagen ze een grijze man achter een kinderwagen lopen. Deze man bleek Bram Moscovicz te zijn die hun een mooi kastje liet zien, de peilzender die onder de auto van Per zat en die Per eerder op de dag had ontdekt.

Bij het naakte stelletje dacht ik al: Ja natuurlijk dat lijkt me dus gelogen, maar wonder boven wonder wed het verhaal geloofd en het bleek waar te zijn waardoor de eerste letter was verdiend. Ook het tweede verhaal van de wegafzetting en de ontplofte auto werd geloofd en bleek waar. Dus een tweede letter verdiend door onze rechercheurs. Tenslotte het Bram Moscovicz verhaal, te ongeloofwaardig om verzonnen te zijn. Fred zei meteen dat dit gelogen was maar toen de anderen het wel geloofden ging hij erin mee en bleek het ook waar te zijn wat een derde letter opleverde.

Hierna was er weer een scene uit ons moordverhaal. De vriend van Per wachtte op een verlaten plek op een andere persoon, dit bleek een motorrijdster te zijn die hem betaalde omdat hij ervoor zou zorgen dat de eigenaar van de ijshockeyclub op zijn bruiloft aanwezig zou zijn. Het tweede deel van zijn geld zou hij dus na de bruiloft ontvangen.

Daarna volgde een shot van onze Kwik, Kwek en Kwak het illustere trio Fred, Viggo en Kluun die elkaar trouw gezworen hadden waarbij ze afspraken zich bij het volgende onderzoek verdacht te gaan gedragen.

Bij de volgende opdracht moesten de rechercheurs de telefoon van Anna vinden die verstopt was op een autokerkhof. Maar er lagen ook troefkaarten verborgen. De rechercheur die een of meerdere daarvan vond kon door ze in te leveren bij het proces-verbaal per troefkaart een fout uit het proces-verbaal laten verdwijnen.

Na het startteken vlogen de rechercheurs over het autokerkhof om de telefoon en/of troefkaarten te vinden. Op een gegeven moment riep Viggo dat de telefoon was gevonden, iedereen stopte met zoeken en vroeg of de telefoon gevonden was en zo verspeelden ze kostbare tijd.  Door deze, als hij de kroongetuige is, meesterzet van Viggo. Gewoon de sabotage aankondigen bij 2 mederechercheurs zodat als je verdacht wordt, je kunt zeggen dat je het aangekondigd had en dus niet de kroongetuige bent. De telefoon werd niet gevonden maar bleek later ook niet meer te liggen waar hij aan het begin van het onderzoek lag.

Tijdens het avondeten bleek dat Loretta in tegenstelling tot de anderen geen maatje heeft wat ook weer verdacht werd gevonden maar in mijn ogen juist bewijst dat ze de kroongetuige niet is. Nadat de verbalen ingevuld waren mocht nu de rechercheur met het slechtste verbaal vertrekken en dit bleek Eva te zijn.