Kroongetuige 2018 En net als je denkt dat je het weet…..

Kroongetuige 2018 En net als je denkt dat je het weet…..

Geschreven door John Holdorp

Vorige week dacht ik dat Vivienne de kroongetuige was, maar Vivienne viel af. Dus misschien ben ik niet zo’n geschikte persoon om dit soort programma’s te kijken. Maar een nieuwe aflevering en nieuwe kansen.

De aflevering begon met de conclusie dat iedereen waar Bo een bondje mee heeft gehad er daarna uit vliegt. Trek hier zelf uw conclusies maar uit.

Vorige week is Gatsby door Johanna vergiftigd op de bruiloft van Ronnie en Theresa. Hij komt bij in het ziekenhuis en er blijken sporen van speed in zijn bloed aangetroffen te zin. Speed is in combinatie met zijn hartkwaal geen goede combinatie.

Ook dit gaan onze rechercheurs onderzoeken. Fred en Birgit gaan onderzoeken in welk drankje het gif heeft gezeten. Fred die overigens heel graag dit onderzoek wilde doen.  Loretta, Kluun en Bo moeten onderzoeken welke serveerster welk drankje serveerde.

Fred en Birgit kregen 4 drankjes, appelsap, water, witte wijn en champagne, 2 cilinders en een blacklight. Door het blacklight licht het drankje waar de speed in zit. Maar hoe ga je dat oplossen als je 4 drankjes en 2 cilinders hebt. Een eenvoudige truc als je het weet. Maar Birgit en Fred wisten het niet. Hun cilinder waarin 2 drankjes waren gedaan lichtte op dus dat gaf geen uitsluitsel.

Loretta, Kluun en Bo moesten door het gebruik van beamers in een door daglicht verlichtte hal foto’s bekijken om te ontdekken welke serveerster welk drankje had geserveerd. Door het daglicht en het ontbreken van een projectie mogelijkheid moest het drietal improviseren met de in de hal aanwezige middelen. Er werd veel geprobeerd, latten, lappen e.d. maar de simpele oplossing e.e.a. te projecteren op een aanwezige parasol werd door Bo wel voorgesteld maar door Kluun afgewezen. Kluun die overigens wel heel actief was, veel heen en weer liep maar eigenlijk dus niets bereikte. Iets waarover de 3 dames naderhand bedachten dit wel verdacht was.  Dus ook hier geen goede oplossing en dus met 2 keer geen oplossing dus ook geen letter verdiend.

Ronnie en Theresa wachten ondertussen op Johanna voor het tweede gedeelte van het geld.

De rechercheurs daarentegen moeten verder met hun onderzoek, maar dan blijkt Fred verdwenen. Hij zit opgesloten in het tijdelijke schuiladres van Johanna hier hangt de serveerkleding van Johanna en ligt een briefje met een telefoonnummer dat ze de laatste tijd vaker heeft gedraaid. Fred moet de anderen erheen leiden m.b.v. een flyer van een mountainbike rit en een makelaarsbord.

Aan Birgit en Kluun de taak m via de mountainbike rit het huis waar Fred in opgesloten is te vinden. Bij de start aangekomen rijdt een mountainbiker weg die ze prompt volgen. Maar als de biker zich aansluit bij een grotere groep bikers en die groep zich later weer splitst en Birgit en Kluun dan stoppen bij een boshutje waar Fred niet blijkt te zijn verliezen ze het overzicht en hun groep bikers uit het oog. Als ze uiteindelijk weer een groep van de bikers aantreffen besluiten ze via een hoogwerker woningen te bekijken om zo Fred te vinden maar ze zitten op totaal de verkeerde plaats.

Loretta en Bo denken via de website van de makelaar het huis dat te koop staat gevonden te hebben, maar als blijkt dat de rit erheen langer duurt dan de tijd die ze hebben besluiten ze nogmaals op de website te kijken en ontdekken het juiste huis. Waar ze op tijd arriveren en  Fred bevrijden. Fred die ontdekt heeft dat het achtergelaten telefoonnummer van Ronnie is. Bo ziet bij het weggaan de kleding van Johanna hangen.

Na dit alles sluit Bo weer een bondje met Fred, dus zou Fred de afvaller moeten zijn? Maar nadat ze het proces-verbaal hebben gemaakt mogen ze weer kijken of ze een ronde verder zijn. Loretta moet als eerste en krijgt groen licht. Birgit is de tweede en krijgt ook groen licht. Dan is Kluun de persoon waarvan de dames denken dat hij de kroongetuige is maar Kluun krijgt rood licht en is de afvaller van deze week en dus niet de kroongetuige. Dit leidt tot grote verbazing bij de dames.

 

Ik was er heilig van overtuigd dat Kluun de kroongetuige was maar ook deze week zat ik er weer totaal naast. Waardoor ik nu toch langzamerhand begin te geloven dat Bo de kroongetuige is.